Στην Κόρινθο το 26ο Συνέδριο για το περιβάλλον από 11 έως τις 13 Νοεμβρίου

0Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων θα διοργανώσει το 26ο Συνέδριο του από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου 2016.

Στο Συνέδριο με θέμα "Περιβάλλον και πλαστικό. Η πλαστική σακούλα" θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στις σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν από την αυξημένη χρήση της πλαστικής σακούλας. Είναι γεγονός ότι το πλαστικό παραμένει μετά την απόρριψη του στο περιβάλλον για πολλά χρόνια χωρίς να διασπάται, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο χερσαίο αλλά και στο υδάτινο οικοσύστημα και ιδιαίτερα στη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.Επίσης, η χρήση της λεπτής πλαστικής σακούλας, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής στερεών αποβλήτων και τη μη βιώσιμη αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τα προβλήματα που δημιουργεί η αλόγιστη κατανάλωση της, ώστε να επισημανθεί η αναγκαιότητα λήψης των απαραίτητων μέτρων για τη μείωση της χρήσης της, δέσμευση την οποία άλλωστε, εκτός από την χώρα μας, οφείλουν τα τηρήσουν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει της σχετικής κοινοτικής οδηγίας της 29ης Απριλίου του 2015.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στην Κόρινθο το 26ο Συνέδριο για το περιβάλλον από 11 έως τις 13 Νοεμβρίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator