Ρωσικό κόμμα από τον Ιβάν Σαββίδη με τις ευλογίες της Μόσχας !!!

0



Ο κεντρικός ρόλος Παπαμιμίκου και Μουζενίδη

Του Νίκου Σίμου - Εφημερίδα Παραπολιτικά

Το βέβαιο είναι ότι η πολιτική σκηνή στη χώρα μας δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Κι αυτό διότι η ρευστότητα των πολιτικών πραγμάτων -που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι συνέπεια και της κρίσης και των Μνημονίων που «τρώνε» κυβερνήσεις- δίδει πολλές ευκαιρίες σε πολλούς. Λόγου χάριν, ενδέχεται να επιστρέψουμε στην περίοδο των πρώτων ετών της Ελλάδας ως νεοσύστατου κράτους και να έχουμε... ρωσικό κόμμα. Αυτό λένε έγκυρες πληροφορίες από πηγές που έχουν κάθε λόγο να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στη χώρα μας.

Ποιοι όμως απεργάζονται την ίδρυση φιλορωσικού κόμματος και γιατί; Ενός κόμματος δηλαδή που βρίσκεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας σχηματισμού του; Αυτονόητο είναι ότι κεντρικό πρόσωπο στο εγχείρημα είναι ο ελληνικής καταγωγής Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, Ιβάν Σαββίδης, με πληθώρα ενδιαφερόντων πλέον στη χώρα μας, που προφανώς δεν εξαντλούνται στην επιρροή του μόνο μέσω της τηλεοπτικής άδειας, την οποία διεκδικεί ως δεύτερος υπερθεματιστής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα να διαδραματίσει και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και γενικός γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος, ως γνωστόν, διατηρεί πολύ στενές πλέον οικογενειακές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Παπαμιμίκος αναμένεται να αποτελέσει τον άξονα διείσδυσης στον χώρο της νεοδημοκρατικής νεολαίας -της οποίας άλλωστε ηγήθηκε και τη γνωρίζει άριστα-, προκειμένου να προσελκύσει στις τάξεις του νέου κόμματος καινούργια πρόσωπα που θέλουν να ενταχθούν στην πολιτική. Πρόσωπα που συμφωνούν με τις εθνικοπατριωτικές αρχές τις οποίες θα πρεσβεύει το εν λόγω κόμμα. Σημειωτέον ότι εδώ και καιρό -και μάλιστα πριν από τη διαδικασία της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, στην οποία μετείχε και ο κ. Ιβάν Σαββίδης- έχουν γίνει γεύματα και δείπνα εργασίας με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου που εμφανίζονται διατεθειμένοι να βοηθήσουν για τη δημιουργία του συγκεκριμένου κόμματος. Τα γεύματα αυτά, όπως είχαν γράψει στο παρελθόν και τα «Π», προηγήθησαν ενός ταξιδίου που επρόκειτο να κάνει ως αγγελιαφόρος στην... πολιτική μητρόπολη του σχετικού εγχειρήματος, δηλαδή τη Μόσχα, ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Τύπου στην κυβέρνηση Σαμαρά, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έχει σπουδάσει στη ρωσική πρωτεύουσα και διατηρεί και πολιτικές επαφές εκεί.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Οπως εκτιμούν πολιτικοί κύκλοι στους οποίους είναι γνωστό το εγχείρημα, στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας περιλαμβάνεται και η εξασφάλιση μιας ισορροπίας μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα – με απόλυτη προσήλωση στις μεταπολεμικές συμφωνίες για τους χώρους επιρροής των δύο υπερδυνάμεων, τις οποίες τα δύο μεγάλα κράτη τηρούν πιστά εδώ και εβδομήντα χρόνια στη γεωγραφική μας περιοχή.

Προφανώς, στο πλαίσιο της ισορροπίας αυτής, δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ένας ιδιαίτερα ισχυρός Ελληνας επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με την αμερικανική πλευρά, έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο εξυπηρέτησης ρωσικών στρατιωτικών συμφερόντων.

Στο όλο εγχείρημα ενδέχεται να εμπλακεί και ένας άλλος ελληνικής καταγωγής και προερχόμενος από την παλαιά ΕΣΣΔ επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται, με μεγάλη επιτυχία, στη Βόρεια Ελλάδα και στον οποίο είχαν αφιερώσει εκτενές ρεπορτάζ τα «Π» στο προηγούμενο φύλλο. Πρόκειται για τον κ. Μπόρις Μουζενίδη, που διατηρεί στενές σχέσεις και αυτός, όπως και ο Ιβάν Σαββίδης, με το Κρεμλίνο και τον Ρώσο πρόεδρο.

Οπως δείχνει η πολιτική υποδομή του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία, αλλά και του συγκεκριμένου, πολύ ισχυρού επιχειρηματικού παράγοντα της Βόρειας Ελλάδας, το νέο κόμμα θα έχει εθνικοπατριωτικά χαρακτηριστικά, εντασσόμενο στον χώρο της Δεξιάς. Εκεί δηλαδή όπου ήδη συνωθούνται -εξαιρώντας τη Χρυσή Αυγή- η Εθνική Ενότητα των Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου, η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη και, βεβαίως, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, με το μειονέκτημα βεβαίως ότι έχουν συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι επίσης προφανές ότι στόχος του νέου κόμματος δεν είναι τα ελάχιστα έως ανύπαρκτα ποσοστά των προαναφερθέντων κομμάτων, αλλά πολύ υψηλότερα, τα οποία θα προκύψουν, όπως πιστεύουν οι ενορχηστρωτές του εγχειρήματος, από την κάλυψη ενός υπαρκτού κενού στα δεξιά της Ν.Δ., η οποία με τον κ. Μητσοτάκη επικεφαλής μετατοπίζεται περισσότερο προς το Κέντρο.

Είναι επίσης φανερό ότι το νέο κόμμα θα αποσκοπεί να αποτελέσει ένα αντίβαρο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα έναντι της επιρροής που ασκεί έντονα πλέον η αμερικανική πλευρά ακόμη και στο κυβερνών κόμμα. Αλλωστε, αυτό υπονοεί η «ευλογία» του εγχειρήματος από τη Μόσχα.

Διείσδυση στην Εκκλησία και σε πολιτικούς

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στα πρόσωπα στα οποία υπάρχει επιρροή από το περιβάλλον Σαββίδη και τα οποία βρίσκονται στον χώρο τόσο της Εκκλησίας όσο και της πολιτικής. Πράγματι, ο χώρος που η ρωσική πλευρά μέσω των εδώ, φανερών πλέον, εκπροσώπων της επιχειρεί να επηρεάσει και να ελέγξει είναι πρώτιστα η Εκκλησία. Και μάλιστα με συγκεκριμένους ιεράρχες, με τους οποίους η πλευρά Σαββίδη βρίσκεται σε στενή συνάφεια -ένας εκ των οποίων ιερουργεί στην Αττική-, αλλά και με έναν ιδιαίτερα προβεβλημένο μοναχό του Αγίου Ορους.

Επίσης, οι κινούντες τα νήματα για το νέο κόμμα -και αναφερόμαστε στους δύο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας- έχουν προσεταιριστεί συγκεκριμένους επιχειρηματίες, στους οποίους η όλη προσπάθεια έχει βρει ευήκοον ους. Συγχρόνως, έχουν διείσδυση και σε σημερινά κόμματα, καθώς έχουν καλλιεργηθεί πολύ στενές σχέσεις με βουλευτές και στελέχη αυτών, που ενστερνίζονται τις αρχές πάνω στις οποίες θα στηρίξει την ιδεολογία του το υπό εκκόλαψη κόμμα. Ορισμένοι εξ αυτών έχουν τύχει ιδιαίτερης προβολής στο παρελθόν και κάποιοι δεν θα απέκλειαν και την προσχώρησή τους σε κάτι νέο, αφού τους έλκει περισσότερο μια αυθεντική Δεξιά από ό,τι μια «λίγο απ’ όλα» Κεντροδεξιά.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ρωσικό κόμμα από τον Ιβάν Σαββίδη με τις ευλογίες της Μόσχας !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator