ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΙΑΤΟΥ: ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ

0



Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές- μαθήτριες, η ασκούμενη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων έχει οδηγήσει σε αδυναμία τις λαικές οικογένειες να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευης με τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης σε όλα τα επίπεδα, τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας, τα υπερπληθήτμήματα ανά τάξη, η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, έχει ως αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται ο γονιός να πληρώνει από την τσέπη του (όπως μπορεί) για να καλύψει τα κενά στη γνώση του παιδιού του που έπρεπε να προσφέρει η κατά τα άλλα «ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».

Και στο Δήμο μας , που μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

Τα προηγούμενα χρόνια εκατοντάδες μαθητές στηρίχθηκαν και βοηθήθηκαν από δομές, Κοινωνικό Φροντιστήριο, που λειτούργησαν από ευαισθητοποιημένους καθηγητές, και όχι μόνο, σαν έκφραση αλληλεγγύης στις λαικές οικογένειες του Δήμου μας.

Εκτιμάμε πως οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλλουν και για τη χρονιά 2016-2017, υπό την ευθύνη της Δημοτικής αρχής με τη συμβολή όλων των φορέων, τη συνέχιση με αναβαθμισμένη λειτουργία του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ».

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους φορείς (συλλόγους εκπαιδευτικών, των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών) να στηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Κάνουμε έκκληση στους εκπαιδευτικούς να συμβάλουν αποφασιστικά ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών. Ειδικότερα υπάρχει ανάγκη για μαθηματικούς.

Επειδή η παιδεία όπως και η υγεία είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους, δεν διεκδικούμε αλλά απαιτούμε: Αποκλειστική ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ με σύγχρονες υποδομές και οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πληροφορίες:
Δημαρχείο :2742360117 και 6977491741(Βασίλης Νανόπουλος)
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΙΑΤΟΥ: ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator