Τα μνημόνια του υποσιτισμού

0



Κατοχή. Αυτό περνάμε. Μια περίοδο Κατοχής από ξένες δυνάμεις, τις οποίες ενισχύουν στο έργο τους ελληνόφωνοι συνεργάτες - εκλεγμένοι και μη. Το βασικό χαρακτηριστικό μιας «κατοχικής» περιόδου είναι η απώλεια του πολιτικού αυτεξουσίου.

Τα μαύρα χρόνια που η πατρίδα στέναζε κάτω από τη γερμανική μπότα δεν υπήρχε αυτεξούσιον. Ο Χίτλερ αποφάσιζε, η Βέρμαχτ και τα Ες Ες επέβαλλαν τις πολιτικές αποφάσεις διά των όπλων και οι δωσίλογοι των Αθηνών προσπαθούσαν να πείσουν τους πολίτες ότι όλη τούτη η συμφορά γινόταν για το... καλό μας!

Το ίδιο και σήμερα, μόνο που η Βέρμαχτ και τα Ες Ες έχουν το ευρώ για όπλο τους. Κατά τα λοιπά η κατάσταση είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνην του 1941-1944. Οι Ελληνες ψηφίζουν κυβερνήσεις που διαγωνίζονται η μία την άλλη πόσο ταχύτερα θα ικανοποιούν τα θελήματα των Γερμανών. Η εθνική κυριαρχία απωλέσθη.

Άλλο χαρακτηριστικό κατοχικής περιόδου είναι η πείνα. Και εδώ υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες με τα σκοτεινά χρόνια του ναζιστικού εφιάλτη. Η «δημοκρατία» έγραψε σε πρωτοσέλιδο θέμα της για την πείνα που θερίζει τα Ελληνόπουλα:
«Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis και αφορούν την επισιτιστική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο σχεδόν το 20% των μαθητών της χώρας!
«[...] Σε 247 σχολεία με 20.528 μαθητές το 57% των παιδιών που φοιτούσαν πέρυσι στα συγκεκριμένα σχολεία αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 25% των μαθητών των ίδιων σχολείων είναι μέλη οικογενειών στις οποίες, εκτός από την επισιτιστική ανασφάλεια, υπάρχουν και συνθήκες πείνας. Το 42% των παιδιών δεν είχε φυσιολογικό βάρος και το 9% καμία ασφαλιστική κάλυψη»!
Επειτα απ' όλα αυτά ακόμα τολμούν και περιφέρουν το θράσος και την αναλγησία τους άτομα που χαρακτήριζαν το Μνημόνιο «ευτυχία», όπως ο Θόδωρος Πάγκαλος και άλλοι, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, που ήθελε να μην του κλέψει τη δόξα της εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων ο Τόμσεν.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα μνημόνια του υποσιτισμού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator