Προσφυγικό ώρα μηδέν

0



Ο κ. Βουδούρης με την παραίτησή του αποκάλυψε με «κομψό» τρόπο το πανηγύρι της διαπλοκής που έχει στηθεί γύρω από το προσφυγικό επισημαίνοντας ότι η Νορβηγία ξοδεύει λιγότερα ανά πρόσφυγα, απ' ότι η Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα, ότι σε σύγκριση πληθυσμών, η Νορβηγία έχει δεχτεί περισσότερους: «Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ότι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η Νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο, από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000», δήλωσε.

Το μέγεθος της διαπλοκής στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο από την παραπάνω σύγκριση στην οποία δεν περιλαμβάνεται τι προσφέρεται στην κάθε χώρα για τα αντίστοιχα ποσά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της απόρριψης χρηματικού εντάλματος αξίας 150.000 Ευρώ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από (έναν τυπικό όπως φαίνεται) Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του ν. Λάρισας σε μία περίπτωση που διαχειρίστηκε η Πολεμική Αεροπορία στην Λάρισα, όπου «αναβάθμισαν» υπαίθρια Καντίνα σε Κέντρο Φιλοξενίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ο Επίτροπος ότι δεν τηρήθηκαν οι αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης .....που διέπει τη δράση και τις υπηρεσίες του Δημοσίου για το δημόσιο συμφέρον , την ηπιότερη επιβάρυνση του Κρατικού προϋπολογισμού και την εξασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας...

Επιπλέον αναφέρει χαρακτηριστικά με «ιδιαίτερα ευγενικό τρόπο» ότι το κόστος της δαπάνης και ο τρόπος υπολογισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Καταλήγοντας ότι όχι μόνον η όλη διαδικασία ανάθεσης του έργου στη συγκεκριμένη Καντίνα είναι απαράδεκτη, υπερτιμολογημένη και παράνομη αλλά ότι κυρίως «στοιβάξανε» ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων σε ένα χώρο ακατάλληλο από κάθε άποψη.

Εάν οι υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων λειτουργούν με αυτό τον τρόπο για να εξυπηρετήσουν «προφανώς» συγκεκριμένα συμφέροντα δεν μπορούμε ούτε να διανοηθούμε τι γίνεται παραπέρα και βεβαίως η αναφορά Βουδούρη αντιπροσωπεύει μέρος μόνον της διασπάθισης του χρήματος για το προσφυγικό στην Ελλάδα.

Οι καταγγελίες που γίνονται σε όλη την Ελλάδα είναι χιονοστιβάδα που κατ’ελάχιστον θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς εντός και εκτός Βουλής για να ελέγξουν την κατάσταση και να επιβάλλουν την νομιμότητα.

Όπως φαίνεται όμως το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι φορείς με επικλήσεις τύπου «τα προσφυγόπουλα δικαιούνται να πηγαίνουν στα σχολεία» ή ανθρωπιστικές κορώνες για τους άτυχους και κατατρεγμένους πρόσφυγες, στην πραγματικότητα είναι ο «φερετζές» της διασπάθισης εκατομμυρίων ευρώ και δολλαρίων εντός και εκτός του κρατικού μηχανισμού.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι πρόσφυγες έχουν εξεγερθεί λόγω των άθλιων συνθηκών στα κέντρα φιλοξενίας, που οδηγούν ακόμη και σε θάνατο, όπως έγινε χθες στο Ωραιόκαστρο.

Πλέον η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο του προσφυγικού και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση.

Είναι δεδομένο ότι το προσφυγικό σε συνδυασμό με την λαίλαπα του αριστερού μνημονίου, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα γι΄αυτή την άχρηστη κυβέρνηση.

Ποσώς μας νοιάζει για τον Αλέξη και τους καταστροφείς του Μαξίμου. Το θέμα είναι να μην μπει ταφόπλακα και στη χώρα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προσφυγικό ώρα μηδέν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator