Πέταξαν έξω τον Χάρη Θεοχάρη από το κόμμα που... ίδρυσε

0



Οριστικό διαζύγιο με τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη παίρνει η Δημοκρατική ευθύνη, λίγους μήνες μετά την αρχική παρουσίασή της στο ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης.

Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, του εύχονται καλή επιτυχία στις επόμενες αναζητήσεις του και τον ευχαριστούν για τη μέχρι τώρα συμμετοχή του.

Αφορμή, όπως αναφέρεται «η προσπάθειά του να επικαλεστεί μία ανύπαρκτη μέχρι σήμερα διαφωνία περί συνεργασιών με άλλα κόμματα, προφανώς για να ακολουθήσει τη δική του πορεία».

Στην Δημοκρατική Ευθύνη σημειώνουν ότι «συνεχίζουμε με πίστη στις βασικές μας αρχές ως μία αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών, όπως ορίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Ευθύνης».

«Όσον αφορά στην αναβάθμιση του χώρου που υπηρετούμε, αυτή μπορεί να γίνει μόνο με όρους πολιτικής αξιοπιστίας και ποιότητας από ανθρώπους της εποχής και όχι από συνενώσεις παλιών μηχανισμών» προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω κίνηση ιδρύθηκε με πρωτοβουλία 1500 και πλέον πολιτών, και στηρίχθηκε από 50 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο Αλέκος Παπδόπουλος, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Γιάννης Ρέγκας, ο Λαοκράτης Χαλβατζής κ.ά.

Η δύσκολη σχέση μεταξύ Δημοκρατικής Ευθύνης και Χάρη Θεοχάρη ήταν γνωστή από καιρό. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που το κόμμα είχε προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, εξαιτίας και της παραπλανητικής εικόνας που είχε περάσει στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται για ένα προσωπικό κόμμα του Χάρη Θεοχάρη.

Έτσι, η «Δημοκρατική Ευθύνη» πέρασε σε ένα επόμενο στάδιο, της προσωρινής οργάνωσής της, ενόψει της ιδρυτικής συνδιάσκεψης, η οποία τοποθετείται περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Εξέλεξε 61μελές Γενικό Συμβούλιο, 9μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, καθώς και μία «τρόικα», αποτελούμενη από τον Θωμά Παπαλιάγκα, Παναγιώτη Τσίρη και Γιώργο Χατζηθεοφάνους, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την πολιτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος θα παίξει πλέον πολύ ενεργό ρόλο στη στήριξη και μόνο του κόμματος, χωρίς ο ίδιος να μετέχει στα κομματικά όργανα.

parapolitika
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πέταξαν έξω τον Χάρη Θεοχάρη από το κόμμα που... ίδρυσε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator