Χρήστος Δημητρόπουλος: Απέρριψαν μια τροπολογία – ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας !!

0Γράφει ο Χρήστος Δημητρόπουλος

Ναι, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, συνέβη και αυτό ! 

Δεν έκανε δεκτή η κυβέρνηση την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας ( !!! ), σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε τις προάλλες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, παραπέμποντας την επίλυση του θέματος στο ... μέλλον .

Έντονα αντέδρασε η ΝΔ μετά την απόρριψη της τροπολογίας της, κατηγορώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για οριστικό γκρέμισμα του «μύθου της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, εκτελώντας εντολές των κ. Τσίπρα και Καμμένου, απέρριψαν σήμερα την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας που προέβλεπε αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

«Απέρριψαν μια τροπολογία – ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Παρέπεμψαν στις "καλένδες" μια λύση που όφειλαν να είχαν θεσπίσει.

Γκρέμισαν οριστικά το μύθο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως μεταδόθηκε απο το αθηναικό πρακτορείο ειδήσεων.

Παραθέτω σημεία της τροπολογίας προς ενημέρωση των αναγνωστών σας:

Η πρόταση της ΝΔ πρότεινε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 η κατάσχεση ακινήτων φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του, 
β) το μηνιαίο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί, 
γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία (3) τέκνα.

ΣΣ«Γρεμίζεται» καθημερινά το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης της «πρώτης φορά Αριστερά». Δυστυχώς όμως, πάνω στις πλάτες των συμπολιτών μου ! Τελικά το ιστορικό ατύχημα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει ακριβά στον τόπο.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 19, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χρήστος Δημητρόπουλος: Απέρριψαν μια τροπολογία – ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας !!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator