Η τσικουδιά της κυβέρνησης

0



Η διαπλοκολογία είναι το αυτοσχέδιο φάρμακο για ό,τι πονάει την κυβέρνηση. Για όλα τα ανοιχτά θέματα, ακόμα και για δικές της αποφάσεις, φταίει η διαπλοκή. Η κοινωνία έχει κουραστεί. Ελάχιστοι είναι πια αυτοί που ικανοποιούν τα χαμηλά τους ένστικτα ρεβανσισμού και άγονης δικαίωσης με την ατελείωτη φλυαρία περί διαπλοκής

Γράφει ο Ανδρέας Πετρουλάκης

Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου μού έδινε για όλους τους πόνους μου τσικουδιά. Πονούσε ο λαιμός μου, τσικουδιά, έσπαγα το πόδι μου, τσικουδιά, χτύπαγα το κεφάλι μου, τσικουδιά, δάγκωνα τη γλώσσα μου, τσικουδιά. Ήταν το φάρμακο για όλα, στο τέλος μου άρεσε κιόλας, και η απτόητη γιαγιά, όταν η αυτοΐαση έκανε τη δουλειά της έλεγε θριαμβευτικά «είδες, παιδί μου, η τσικουδιά, θαυματουργή». Εν ολίγοις στο τσακ γλίτωσα τον αλκοολισμό.

Νομίζω η τσικουδιά της κυβέρνησης είναι η διαπλοκολογία. Είναι το αυτοσχέδιο φάρμακο για ό,τι την πονάει. Τα κάνει μούσκεμα στην Οικονομία, επιτίθεται στη διαπλοκή, κόβει τις συντάξεις, επιτίθεται στη διαπλοκή, ανεβάζει τον ΦΠΑ, επιτίθεται στη διαπλοκή, καθυστερεί την αξιολόγηση, επιτίθεται στη διαπλοκή. Σε κάθε συζήτηση στη Βουλή ή αλλού, είτε είναι για το Προσφυγικό, είτε για την Υγεία, είτε για την Παιδεία, είτε για την Εξωτερική Πολιτική, είτε για τα Προαπαιτούμενα, είτε για οτιδήποτε άλλο η συζήτηση θα καταλήξει στη διαπλοκή. Είναι κάπως σαν ελληνική εκδοχή του Κανόνα του Γκόντγουιν. Στο μεταξύ βέβαια μεσολαβούν και μερικές εκτός ημερησία διατάξεως συζητήσεις της Βουλής για τη διαπλοκή (οι μόνες που δεν είναι εκτός θέματος), ενώ παράλληλα λειτουργεί και επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τη διαπλοκή. Η χώρα κυβερνάται με διαπλοκολογία- μαράζι το ‘ χω να περάσει μια μέρα και να μην ακούσω τη λέξη διαπλοκή. Τους φαντάζομαι στο μέλλον να κρατούν ο ένα το χέρι του άλλου και να λένε «με λένε Αλέξη και έχω μία μέρα να μιλήσω για διαπλοκή».

Ας σοβαρευτούν. Προφανώς οι σχέσεις Εξουσίας, Τύπου και Τραπεζών τα προηγούμενα χρόνια είχαν πολλά σκοτεινά σημεία. Προφανώς οι επιχειρήσεις Τύπου έπαιρναν συχνά υπέρογκα και αδικαιολόγητα δάνεια και περιέχει ίσως δόση αλήθειας αυτό που είπε ο γνώστης Γιώργος Κουρής στην Επιτροπή της Βουλής, ότι αυτά τα δάνεια δίνονταν με έγκριση πρωθυπουργών και υπουργών. Και για να είμαστε ειλικρινείς αυτά τα φαινόμενα δεν αντιρροπούνται από την υπόθεση Καλογρίτσα και ορισμένες άλλες. Είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπύκνωσε το χρόνο και παρουσίασε αξιοσημείωτες επιδόσεις αριστερής διαπλοκής, απλώς το θαύμα της ισοφάρισης δεν μπορούσε να γίνει γιατί οι άλλοι είχαν δεκαετίες στη διάθεσή τους. Όλα αυτά όμως είναι θέματα ΣΔΟΕ, Εφορίας, Εποπτικών Αρχών, Δικαιοσύνης. Δεν είναι θέματα πολιτικής και μάλιστα μονοθεματικής.

Η κοινωνία έχει κουραστεί. Ελάχιστοι είναι πια αυτοί που ικανοποιούν τα χαμηλά τους ένστικτα ρεβανσισμού και άγονης δικαίωσης με την ατελείωτη φλυαρία περί διαπλοκής. Λίγοι πια ανακουφίζουν τον πόνο της ανεργίας, την στέρησης, της φτωχοποίησης με την ημερήσια δόση διαπλοκολογίας. Ευάριθμοι είναι οι ψηφοφόροι σας που ζεσταίνουν την ψήφο τους με τα σβησμένα κάρβουνα της διαπλοκής. Είστε εκτός θέματος, η εμμονική μονοδιάστατη πολυλογία σας είναι παρωχημένη. Ο λαός έχει ανάγκη να ακούσει τι κάνετε εσείς, τι γίνεται τώρα, ποιο είναι το σχέδιό σας για να τον βγάλετε από το αδιέξοδο. Όχι για χιλιοστή φορά τι έκαναν οι προηγούμενοι και πόσο άθλιοι ήσαν. Ρίχνοντας τον πήχη της σύγκρισης χαμηλά εσείς τοποθετείτε τα όριά σας στις χαμηλές επιδόσεις, οι άλλοι έτσι κι αλλιώς έχουν κριθεί.

Πηγή Protagon
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 31, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η τσικουδιά της κυβέρνησης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator