Κυβέρνηση σε νευρική κρίση. Ο καιρός του θερίζειν

0Του Γιάννη Σιδέρη

«Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση» είχε «τσιτάρει» με ικανοποίηση ο Αλέξης, τον «Μεγάλο Τιμονιέρη», επιστρέφοντας από την Κίνα. Μόνο που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου (το έφερε), ώστε η μεγάλη αναταραχή που δημιούργησε να είναι «θαυμάσια κατάσταση» υπέρ… των αντιπάλων του!

Εν αρχή ην το τηλεοπτικό τοπίο. Μεγιστοποιημένη και μυθολογημένη στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ η δυνατότητα κοινωνικής και πολιτικής παρέμβασης της τηλοψίας, επέρριπτε όλες τις κακοτυχίες της χώρας στη διαβρωτική του δύναμη. Η διάλυσή του έγινε το ανομολόγητο φετίχ. Έτσι αντί ως κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας, να επιβάλει κανόνες σε όλους, ανοίγοντας παράλληλα και σε άλλους παίκτες το παιχνίδι, προσπάθησε με βαλκανικό αυταρχισμό να αλώσει το χώρο, αποκλείοντας κανάλια και δημιουργώντας άλλα, φίλιων επιχειρηματικών δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός επαιρόμενος για την διαγωνιστική διαδικασία, που θα έφερνε λεφτά που θα πήγαιναν στους φτωχούς (παρότι δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο λόγω δημοσιονομικών υποχρεώσεων), είχε δηλώσει ότι αυτοί που θα πάρουν τις άδειες δεν είναι ευαγή ιδρύματα.

Αξιοσημείωτη επισήμανση, αλλά ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να διανοηθεί πόσο γρήγορα θα επιβεβαιωνόταν η ρήση του, αλλά εις βάρος της κυβέρνησής του!

Οι περιπέτεια του εκκολαπτόμενου καναλάρχη κ. Καλογρίτσα, με τα υποθηκευμένα βοσκοτόπια, ο έλεγχός του, για τον ίδιο και τον γιο του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος (ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν δικαιούται η στήλη να αποφανθεί περί ευθυνών) έχουν όχι μόνο τινάξει στον αέρα τη διαδικασία αδειοδότησης, αλλά στέρησαν καλώς ή κακώς, το επιχείρημα του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Μπορεί η… γαστριμαργική αγωνίστρια του ΣΥΡΙΖΑ («με γεμιστά θα τα καταφέρουμε») Θεανώ Φωτίου να δηλώνει «όλα στο φως, όλα στη Δικαιοσύνη, δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε», αλλά ήδη στην κοινή γνώμη εδραιώνεται η - επικίνδυνων πολιτικών επιπτώσεων - άποψη, ότι «όλοι ίδιοι είναι».

Ένας από τους πολλούς... πιονιέρους της πασοκικής απόδρασης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, φρόντισε να υψώσει προσωπική ασπίδα προστασίας για να μην τον πάρουν τα σκάγια, λέγοντας «αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως έχουν ευθύνες, και ποινικές και πολιτικές, όσοι τον έχρισαν υπερθεματιστή» - πλήρης η συντροφική αλληλεγγύη, αλλά αυτό θα έπρεπε να το ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν εγκατέλειπαν το παλιό σκάφος που έμπαζε νερά, για το δικό του, και τους περίμενε πλησίστιος για την πλεύση προς την εξουσία.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σπίρτζης, έτερος «σώγαμπρος» εκ ΠΑΣΟΚ, αλλά από τους κινούντες τα νήματα στη νέα εξουσία, δήλωσε ότι «αν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον Χρ. Καλογρίτσα ισχύουν, οφείλει η αρμόδια επιτροπή να τον αποκλείσει από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό». Αποδίδοντας δε ευθύνες για την Αττικής (που θεωρείται ότι έπαιρνε τη μορφή κυβερνητικού παραμάγαζου) στον Στουρνάρα, εκείνος του απάντησε «Κρείττον του λαλείν το σιγάν». Οπότε, λογικά, είναι πρόκληση για τον υπουργό να μη σιγήσει...

Η στήλη δεν ασχολείται με τον κ. Καλογρίτσα ως πρόσωπο. Ούτως ή άλλως βρίσκεται υπό διερεύνηση. Ασχολείται με μια μεγάλη αποτυχία στρατηγικού εύρους της κυβέρνησης, που στα υψηλόβαθμα στελέχη έχει προκαλέσει εκνευρισμό, ανησυχία και αμηχανία, ενώ στα μεσαία κομματικά στελέχη, έκπληξη και απογοήτευση.

Ένας χρόνος… ρέκβιεμ

Ενδεικτικά τα ανωτέρω, λόγω επικαιρότητας, αυτές τις… χαρμόσυνες ημέρες που η κυβέρνηση γιορτάζει τον ένα χρόνο στην εξουσία. Την ίδια στιγμή η οικονομία συνεχίζει να αφαιμάζεται (κάνει λόγο για πλεόνασμα εσόδων έχοντας συρρικνώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού), η ανεργία θεριεύει παρά τα επιφαινόμενα των γενικών δεικτών, καθώς οι επί μέρους δείχνουν ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης (και αποδοχών φυσικά), υπερτερούν της πλήρους απασχόλησης (52,1% έναντι 47,88%), ενώ τον Αύγουστο υπήρξε ρεκόρ δεκαπενταετίας στις χαμένες θέσεις εργασίας (16.128), και σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ είχαμε αύξηση 28.000 νέων ανέργων τον ίδιο μήνα.

Στον ΟΗΕ

Την ίδια ώρα η μυρουδιά από τα αποκαΐδια πλανιέται στον αέρα στο hot spot της Μόρια, (προείκασμα ενός προβληματικού μέλλοντος που έρχεται), και ο πρωθυπουργός στον ΟΗΕ, ως… παγκόσμιος ηγέτης, ζητάει να υπάρξει… παγκόσμια λύση για το προσφυγικό!

Παράλληλα - και σωστά εν προκειμένω - αγωνίζεται να πείσει για τη μείωση του χρέους. Χθες στο φόρουμ Concordia Summit, υπογράμμισε ότι προκειμένου η Ελλάδα να εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, οι πιστωτές της πρέπει «να πράξουν το καθήκον τους» για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. «Η στιγμή είναι τώρα», τόνισε.

Είναι το μόνο που του/μας απομένει για να στρίψει το καράβι σε ήρεμα νερά. Διαφορετικά θα βρεθεί στη χρεία, να αποχαιρετήσει την Αλεξάνδρεια που χάνει, εν μέσω φουρτουνιασμένης ρότας…

Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κυβέρνηση σε νευρική κρίση. Ο καιρός του θερίζειν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator