Αρχίζουν τα όργανα στη ΝΔ, αλλά για καλό

0



Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε υπεύθυνος στην προ ημερησίας σε αντίθεση με το “διχαστικό Τσίπρα” και προχωρούν με συνεδρίαση ΕΓ και ΠΕ, το ταξίδι στις ΗΠΑ και το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ


Θετικό απολογισμό της μάχης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την παιδεία κάνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προχωρούν στα επόμενα βήματα, με τα κομματικά όργανα να αρχίζουν για τα καλά... αλλά για καλό.

Μετά την πρωτολογία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, γαλάζια στελέχη σχολίαζαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε υπεύθυνος με προτάσεις και όραμα για την παιδεία και την Ελλάδα. Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Αλεξη Τσίπρα, ο οποίος -όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές- ήταν διχαστικός για τη χώρα και απολογητικός για τις σχέσεις του με τη διαπλοκή.

Ο κ.Μητσοτάκης επέλεξε να μην ακολουθήσει τον κ.Τσίπρα σε μία αντιπαράθεση επικεντρωμένη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, θέλοντας να εστιάσει στα θέματα της παιδείας, τα οποία η ΝΔ θεωρεί βασική αιχμή του αντιπολιτευτικού της δόρατος- άλλωστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν εκείνος που υπέβαλε το αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας για την παιδεία.

Όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ζητά προ ημερησίας και για διαπλοκή- άδειες όμως, ο κ.Μητσοτάκης απεδέχθη ευχαρίστως την πρόσκληση- πρόκληση, καθώς στη ΝΔ θεωρούν ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε αυτό το πεδίο.

Η παιδεία όμως εκτιμούν στη ΝΔ ότι απασχολεί στην πραγματικότητα ακόμη περισσότερο τους πολίτες και έτσι ο κ.Μητσοτάκης θέλησε να δώσει το βασικό περίγραμμα των προτάσεων του, μη παραλείποντας ταυτόχρονα να επιχειρήσει να αναδείξει ασυμφωνία ή ασυνεννοησία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων με αφορμή το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, για το οποίο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έφερε σε δύσκολη θέση για μία ακόμη φορά το Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην παλαιότερα εκφρασθείσα θέση του για ανάγκη αναμόρφωσης του μαθήματος των θρησκευτικών, κράτησε όμως προσεκτικές ισορροπίες τονίζοντας την ανάγκη διαλόγου με την Εκκλησία.
Συνεδριάσεις, Αμερική και ΟΝΝΕΔ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας τη Δευτέρα και της πολιτικής επιτροπής την Τρίτη. Δεν έχει οριστεί θέμα ημερήσιας διάταξης, τα μέλη όμως των κομματικών οργάνων αναμένουν ο επιφορτισμένος με τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα με τη συνέχιση της παρουσίασης του “εθνικού σχεδίου” του κ.Μητσοτάκη στο εσωτερικό, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Βοστώνη των ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου διεθνές συνέδριο με θέμα “Η στροφή της Ελλάδας” από τη σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Τufts.

Ο κ.Μητσοτάκης έχει προσκληθεί ως βασικός ομιλητής της πρώτης ημέρας, ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι: Μεταξύ αυτών ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην υπουργός Γιωργος Αλογοσκούφης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος και από την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Επόμενος και σημαντικός σταθμός το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στις 21-23 Οκτωβρίου. Η επανίδρυση της νεολαίας αναμένεται από τα γαλάζια στελέχη να στείλει εκ νέου μήνυμα αλλαγής αντιλήψεων και πρακτικών στο κόμμα επί Μητσοτάκη.

(ΦΩΤΟ: SOOC)
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αρχίζουν τα όργανα στη ΝΔ, αλλά για καλό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator