Μας ξεπέρασε ακόμη και η... Ναμίμπια σε ανταγωνιστικότητα!

0Στην 86η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανταγωνιστικότητας υποχώρησε φέτος η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η έκθεση “Global Competitiveness Report 2016 - 2017” δείχνει ότι η Ελλάδα βρισκόταν πέρυσι στη θέση 81, ενώ φέτος στην 86η στη λίστα με τις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες μεταξύ 138 χωρών βάσει παραγωγικότητας και ευημερίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από χώρες όπως το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, τη Γουατεμάλα, τα Σκόπια και η Βουλγαρία.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η απόρριψη της διαφάνειας απειλεί την ανάπτυξη και την ευημερία. Τονίζεται, επίσης, ότι τα μέτρα τόνωσης, όπως η ποσοτική χαλάρωση δεν είναι αρκετά για να στηρίξουν την ανάπτυξη και πρέπει να συνοδεύονται από μεταρρυθμίσεις που προωθούν την ανταγωνιστικότητα.

Οι πιο επιβαρυντικοί παράγοντες για την επιχειρηματικότητα είναι η αστάθεια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, η φορολογία, η αναποτελεσματική δημόσια γραφειοκρατία και η δύσκολη πρόσβαση του ιδιωτικού τομέα σε φρέσκα δάνεια.

Πιο ανταγωνιστική χώρα στον κόσμο αναδεικνύεται η Ελβετία. Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη ενώ τρίτες έρχονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

"Η άρνηση της διαφάνειας στην παγκόσμια οικονομία βλάπτει την ανταγωνιστικότητα και καθιστά δυσκολότερη για τους ηγέτες να παρέχουν βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το πιο προβληματικό μέτωπο για την Ελλάδα είναι η ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπου η χώρα μας κατατάσσεται προτελευταία σε ολόκληρη τη λίστα, με βαθμό 2,5 και άριστα το επτά.

Σοβαρά προβλήματα διαπιστώνονται και στο μακροοικονομικό περιβάλλον, όπου η χώρα μας βαθμολογείται με 2,9.

Την 4η θέση καταλαμβάνει η Ολλανδία, ενώ ακολουθεί η Γερμανία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια βρίσκονται η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και η Φινλανδία.

Τις επόμενες δέκα θέσεις με τις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του κόσμου συμπληρώνουν η Νορβηγία, η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Κίνα, ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βέλγιο, το Κατάρ, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Τη χειρότερη επίδοση παγκόσμια στη φετινή αξιολόγηση κατέχει η Υεμένη καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση της λίστας.

Διαβάστε την έκθεση εδώ.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 03, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μας ξεπέρασε ακόμη και η... Ναμίμπια σε ανταγωνιστικότητα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator