Αυτές οι περιοχές κινδυνέυουν με σεισμό 6,0-6,5 Ρίχτερ - ΒΙΝΤΕΟ

0


Δηλώσεις… που προκαλούν έκπληξη σε όλους τους Έλληνες πολίτες έκαναν καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για επικείμενο μεγάλο σεισμό ακόμα και της τάξεως των 6,0-6,5 Ρίχτερ όπως τόνισε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Μάλιστα και άλλοι Έλληνες σεισμολόγοι αναφέρουν πως οι σεισμοί σε Καλαμάτα και Ρόδο που έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης είχαν προβλεφθεί και τους περίμεναν.

Οι ίδιοι τονίζουν πως έχουν απλώσει σεισμογραφικά δίκτυα με μία ειδική μέθοδο η οποία μπορεί λίγες ώρες πριν από έναν μεγάλο σεισμό να προβλέψει που περίπου θα γίνει και τι κλίμακας θα είναι.

Οι επικίνδυνες περιοχές κατά τους Έλληνες σεισμολόγους που έχουν συσσώρευση σεισμικής ενέργειας, είναι οι περιοχές στο νότιο Ιόνιο, νότια της Πελοποννήσου αλλά και στο σεισμικό τόξο που περνάει νότια της Κρήτης και φτάνει ως και τη Ρόδο.

Πρόσφατα ωστόσο ο κύριος Άκης Τσελέντης είχε δηλώσει πως εξίσου επικίνδυνη μπορεί να θεωρηθεί και η περιοχή της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και μάλιστα ο ίδιος είχε δείξει έναν χάρτη της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας όπου πιστεύει πως ελοχεύει ο κίνδυνος αρκετών σεισμικών δονήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι σεισμολόγοι τέλος διευκρινίζουν πως δεν θέλουν να προκαλέσουν τον οποιοδήποτε πανικό μιας και το σίγουρο πλέον είναι ότι κάποιος σεισμός σε μία χώρα σαν τη δική μας και μάλιστα μεγάλου μεγέθους είναι βέβαιος αν όχι αύριο ή την άλλη εβδομάδα σίγουρα τα επόμενα χρόνια.

Είναι ένα φαινόμενο που συνεχώς μελετάται παγκοσμίως και η χώρα μας είναι η έκτη πιο σεισμογενής χώρα του κόσμου.

Το παρόν άρθρο αποτελεί άρθρο που γράφτηκε με επίσημες δηλώσεις καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών και σεισμολόγων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και γίνεται προς ενημέρωση και όχι προς πρόκληση πανικού των πολιτών.

Καλό θα είναι γενικότερα σε όλη την Ελλάδα πάντα να ζούμε με το ενδεχόμενο ενός σεισμού μεγάλου, ώστε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση όταν έχουμε ένα τέτοιο φαινόμενο αλλά θα πρέπει να φροντίσουμε πως ζούμε σε ένα σπίτι που πληρεί 100% τον αντισεισμικό κανονισμό και πως είναι κατάλληλα θωρακισμένο.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ STAR.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 03, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτές οι περιοχές κινδυνέυουν με σεισμό 6,0-6,5 Ρίχτερ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator