70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

0



Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε σημαντικές ανακοινώσεις για τα μεγάλα έργα στην Κρήτη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Ο Γιώργος Δέδες ξεκίνησε με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, στην οποία μετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Διευθυντής Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπ. Υποδομών Αντώνης Κοτσώνης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δέδες και Αρναουτάκης σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ της Κρήτης, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο και την Περιφέρεια, καρπός της οποίας αποτελεί η δρομολόγηση άμεσων παρεμβάσεων στις υποδομές του νησιού με έργα ύψους άνω των 70 εκ. € (41 εκ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου και 29 εκ. € από το ΕΣΠΑ), των οποίων η υλοποίηση θα αρχίσει από το τρέχον έτος.

Τα πιο σημαντικά από τα έργα που ανακοινώθηκαν είναι :

-Η άμεση προώθηση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μέσα στο α’ εξάμηνο του 2017

-Η στρατηγική μελέτη για τον ΒΟΑΚ, ύψους περίπου 4 εκ €

-Η δημοπράτηση της οδικής ασφάλειας στον υπάρχοντα οδικό άξονα, 25 εκ. €

-Τα αρδευτικά έργα στο Οροπέδιο Λασιθίου, προϋπολογισμού 15 εκ. €

-Η χρηματοδότηση με 6,6 εκ. € των έργων για την ολοκλήρωση του φράγματος Αποσελέμη και της ύδρευσης Ηρακλείου και Αγ. Νικολάου

-Η ενίσχυση της υφιστάμενης γέφυρας Χαμεζίου Σητείας με 6 εκ. €

-Η αναβάθμιση του οδικού άξονα Παλαιοχώρα – Κουντούρα, προϋπολογισμού 5 εκ.

-Η αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στο Δήμο Αμαρίου στην Τοπική Κοινότητα Μέρωνα, 1 εκ. €

-Η αναβάθμιση του οδικού άξονα Χανιά – Σφακιά, 1.5 εκ. €

Στις δηλώσεις επίσης, τονίστηκαν οι θετικές εξελίξεις για τη ρύθμιση του ζητήματος της κυκλοφοριακής σύνδεσης στη θέση Κοκκίνη Χάνι, που με την ταυτόχρονη χρηματοδότηση με 300.000 € για την ολοκληρωμένη παρέμβαση οδικής ασφάλειας, κλείνει οριστικά μια σημαντική εκκρεμότητα ετών και την υπογραφή της σύμβασης για το δρόμο της Μεσσαράς και συγκεκριμένα το τμήμα Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά, του οποίου η εκκίνηση σηματοδοτείται εντός του Νοεμβρίου.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη, ο Γιώργος Δέδες συναντήθηκε διαδοχικά με τον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, τον Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη και την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, τον Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου Αντώνη Περράκη, τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή και τον Δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, όπου εξειδικεύτηκαν οι ανακοινώσεις και οι συνεργασίες για τα έργα, ανά Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση στα Χανιά με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), την ανακοίνωση της προώθησης της στρατηγικής μελέτης για την ενιαία διαχείριση των υδάτων της Κρήτης που θα αναλάβει ο ΟΑΚ και θα χρηματοδοτήσει η Γενική Γραμματεία Υποδομών με 800.000 € και κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό και Βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη και τους Βουλευτές του Νομού Βαγιωνάκη Βάλια και Μπαλωμενάκη Αντώνη.










Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator