Ξαναγυρίζουμε στον εφιάλτη του 2015

0



Όταν ένας πρωθυπουργός βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πει το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις αλλά κρίνονται από το λαό, τότε είναι σίγουρο ότι αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πνέει τα λοίσθια. Αν ένας πρωθυπουργός, πανίσχυρος πριν ακριβώς από ένα χρόνο που είχε πάρει και την ταυτότητα του Μεϊμαράκη, σήμερα βγαίνει εκνευρισμένος, απολογούμενος και κυρίως προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα γι’ αυτόν και τους Συριζαίους, τότε είναι σίγουρο ότι πάμε σε εκλογές.

Δεν ξέρουμε μάλιστα μήπως αυτές οι εκλογές δεν είναι την άνοιξη του 2017 αλλά γίνουν νωρίτερα. Το «τέρας» της τρόικας που απαιτεί όλο και περισσότερα, η αποτυχία για το χρέος και κυρίως το μέτωπο που άνοιξε με τις άδειες, δείχνουν ικανά να ρίξουν τον Τσίπρα από τον θρόνο του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου αλλά και στελεχών της κυβέρνησης, φαίνεται ότι το ΣτΕ προσανατολίζεται σε μια απόφαση που θα υποβιβάζει τον… Παππά σε διάκονο. Και τις τηλεοπτικές άδειες από 4 σε περισσότερες μέσα από έναν διαγωνισμό που θα βασίζεται στην ελεύθερη αγορά κι όχι σε κομμουνιστικού τύπου νομοθετήματα.

Όποιος έχει δει τον Τσίπρα από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα θα διαπίστωσε ότι δεν είναι αυτός που ήταν. Ο γεμάτος αυτοπεποίθηση, αλαζονικός και χωρίς καμιά αναστολή πολιτικός που δεν είχε πρόβλημα να λέει τις μεγαλύτερες μπαρούφες με φυσικό τρόπο. Από τότε που γύρισε από την Ευρώπη και τα χαστούκια από τους δανειστές, δείχνει να είναι απομονωμένος, ανήσυχος, εριστικός, απολογητικός.

Το γεγονός και μόνο ότι έχει εντείνει τη ρητορική του κατά της ΝΔ, ότι μιλά συνέχεια για διαπλοκή, διαπλεκόμενους, λογαριασμούς, μάχη με το κατεστημένο και άλλα τέτοια γνωστά ήδη σε όλους, δείχνει ότι μπαίνει και ο ίδιος σε προεκλογικό κλίμα. Αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του λέει ότι το Μνημόνιο δεν είναι κυβερνητικό πρόγραμμα, επομένως το αμφισβητεί, δείχνει ποιο θα είναι το αφήγημα του Τσίπρα ώστε να διασώσει κάτι από το πολιτικό του κεφάλαιο.

Θα κινηθεί στη γραμμή «με έφαγε η διαπλοκή – με άδειασε η τρόικα – πάμε για ένα νέο αριστερό πρόγραμμα». Πόσο ο κόσμος θα χάψει όλο αυτό το παραμύθι είναι δικό του πρόβλημα. Όμως, πολύ φοβούμαστε ότι ξαναγυρίζουμε ολοταχώς στον εφιάλτη του 2015. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη μιλούν για Grexit και για ρήξεις και πολύ φοβούμαστε ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να μας πάρει όλους μαζί στη δική του, προσωπική άβυσσο. Είναι ικανός να κάνει κανένα δημοψήφισμα ή να τα σπάσει με τους δανειστές και να μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες, άνευ Βαρουφάκη αυτή τη φορά.

Ο μόνος τρόπος να μη συμβεί κανένα «ατύχημα» είναι να ξεκουμπιστούν μια ώρα αρχύτερα. Γιατί αλλιώς, όσο περνούν οι μήνες, τόσο η κατάσταση θα είναι χειρότερη για όλους μας. Μακάρι να βγούμε ψεύτες, όμως όλη αυτή η συμπεριφορά δεν μας αρέσει καθόλου.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ξαναγυρίζουμε στον εφιάλτη του 2015"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator