Επικουρική… κοροϊδία Κατρούγκαλου! Συνταξιούχος θα πάρει επικουρική 16 ευρώ ελέω παρακρατήσεων

0Σοκ περιμένει στα ΑΤΜ 260.000 συνταξιούχους, που θα δουν τις επικουρικές τους συντάξεις να είναι μειωμένες λόγω των μειώσεων αλλά και λόγω της παρακράτησης των αναδρομικών.
Αυτό σημαίνει, πως για πολλούς συνταξιούχους η επικουρική που θα λάβουν θα μοιάζει με… φιλοδώρημα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», όπου συνταξιούχος με επικουρική της τάξης των 135, 57 πήρε, λόγω των μειώσεων, επικουρική της τάξης των 66,80 ευρώ τον Σεπτέμβριο αλλά στις 2 Νοεμβρίου θα λάβει 16,80 ευρώ, καθώς θα κρατηθούν 50 ευρώ από τα αναδρομικά. Αυτό το ποσό θα λαμβάνει και τους επόμενους δύο μήνες (Δεκέμβριο και Ιανουάριο) καθώς θα συνεχιστεί η παρακράτηση!

Σημειώνεται ότι οι μειώσεις στις επικουρικές έγιναν αναδρομικά από τον Ιούνιο, ωστόσο θα αρχίσουν να παρακρατούνται από το Νοέμβριο με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ. Ετσι, στις μειώσεις στις επικουρικές που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασαν και το 50% θα προστεθεί και η παρακράτηση που φθάνει τα 50 ευρώ!

Στην επιστολή Κατρούγκαλου προς όλους τους συνταξιούχους αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δεδομένου ότι η νέα (μειωμένη) επικουρική σύνταξη όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016 έπρεπε να αρχίζει να καταβάλλεται από την 1η Ιουνίου, υπάρχουν αναδρομικές παρακρατήσεις, ίσες με τη διαφορά της νέας από την παλιά επικουρική σύνταξη, για τους μήνες από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα. Ωστόσο, το ποσό της μηνιαίας παρακράτησης των αναδρομικών που θα σας κρατείται κάθε μήνα περιορίζεται στα 50 ευρώ, εφόσον η νέα σας επικουρική σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ, πράγμα που συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις».

Όσοι –λίγοι– παίρνουν πάνω από 500 ευρώ επικουρική θα έχουν μεγαλύτερη αναδρομική μείωση καθώς θα τους γίνεται κράτηση 10%, δηλαδή 60 ευρώ στα 600, 70 ευρώ στα 700 κ.λπ.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επικουρική… κοροϊδία Κατρούγκαλου! Συνταξιούχος θα πάρει επικουρική 16 ευρώ ελέω παρακρατήσεων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator