Ποιος το περίμενε o Αυριανισμός να εκφράζεται πλέον από την ΑΥΓΗ;

0



Γεννημένος το 1948 στο Περιστέρι από αριστερή οικογένεια με εξόριστους έως το 1953, με έστελναν κάθε πρωί να πάρω την ΑΥΓούλα, όπως την αποκαλούσαν οι γονείς μου. Ήταν η εφημερίδα του Ηλιού, του Πασαλίδη και αργότερα του Κύρκου, του Παπαγιαννάκη, του Φιλίνη, του Λουλούδη.

12Γράφει ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης στο metarithmisi.gr

Σήμερα τι είναι η ΑΥΓΗ; Είναι το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη θέση του διευθυντή της πέρασαν τα τελευταία χρόνια ο Γ. Σταθάκης και ο Ν. Φίλης, σημερινοί υπουργοί. Είναι η εφημερίδα που χρηματοδοτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με δάνειο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Είναι κάτι επιπλέον. Απίστευτο και όμως αληθινό. Από το σημερινό φύλλο 18/10/2016 της . . . αριστερής εφημερίδας Η ΑΥΓΗ, η οποία πλέον υποκαθιστά επάξια την ΑΥΡΙΑΝΗ της δεκαετίας 1981-1991. Τη στιγμή μάλιστα, που η Ολομέλεια του ΣτΕ ευρίσκεται σε διάσκεψη για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, αυτή γράφει:

«Πειθαρχική έρευνα για Ράντο. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου για έρευνα σε βάρος δικαστή, κατόπιν δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου, αφορά την υπόθεση του Αθανάσιου Ράντου, ο οποίος είναι στη σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έδειξε ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής».

Τον εν λόγω αντιπρόεδρο του ΣτΕ γνώρισα το 2009 στο πλαίσιο του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων της χώρας. Εγώ ως πρύτανης – εκπρόσωπος των Πανεπιστημίων (2006-2010), μέλος του Συμβουλίου, και εκείνος αντιπρόεδρος και αντικαταστάτης του τότε προέδρου του ΣτΕ κ. Πικραμένου, σε μία πολύ σοβαρή υπόθεση προσπάθειας επαναφοράς ενός ήδη απολυμένου καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η υπόθεση άρχισε το 2008 και έληξε το 2009. Λόγω της μεθοδευμένης σύμπραξης των τριών προέδρων ΣτΕ, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επαναφορά του απολυμένου καθηγητή, μετά από μία πρωτοφανή για τα χρονικά απόφαση του Αρείου Πάγου, προσπάθησαν να επαναφέρουν στην υπηρεσία τον απολυθέντα από το 1996 καθηγητή. Βλέποντας την κατάσταση, προσπάθησα να καθυστερήσω την λήψη απόφασης, μέχρι την συνταξιοδότηση του τότε προέδρου του ΣτΕ. Μετά ρτην επιλογή του κ. Πικραμένου ως προέδρου του ΣτΕ, ο Θανάσης Ράντος συμμετείχε ως αντικαταστάτης του προέδρου στο εν λόγω Συμβούλιο. Ήταν δε αυτός που τίμησε το αξίωμά του και ψήφισε την πρότασή μου μαζί με τον αντιπρύτανη ακαδημαϊκών του εν λόγω πανεπιστημίου. Είδε ότι θα ήταν τεράστιο σφάλμα η επαναφορά στην υπηρεσία ενός επίορκου καθηγητή και ότι η μεθόδευση των άλλων δικαστικών για στήριξη της επαναφοράς ήταν αβάσιμη. Ήλθε σε σύγκρουση με τους προέδρους των Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου και έτσι με 3 ψήφους έναντι 2 αποφύγαμε την επιστροφή ενός επίορκου καθηγητή.

Νωρίτερα σήμερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέδωσαν μια ιδιαίτερα σκληρή κοινή ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζουν την ανησυχία τους για την «κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη». Συγκεκριμένα, οι ενώσεις αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα».

Παρά τους εκβιασμούς, τις μεθοδεύσεις που συνάδουν με φασιστικά καθεστώτα, όπως αναφέρουν οι Ενώσεις Δικαστών, και τον γκαιμπελισμό, με τον οποίο Η ΑΥΓΗ προσπαθεί να σπιλώσει προσωπικότητες όπως ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, η Ολομέλεια αποφάσισε προ ολίγων ωρών κατά πλειοψηφία να δεχθεί ως παραδεκτές τις αιτήσεις ακύρωσης του νόμου Παππά. Και αυτό παρά την προσπάθεια ορισμένων κύκλων.

Δεν γνωρίζω αν αυτό προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα. Δεν γνωρίζω αν η απόφαση θα εκδοθεί σύντομα. Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας μιλά πλέον, εμμέσως μεν πλην σαφώς, για φασιστικό καθεστώς και παρακράτος που μεθοδεύει υποκλοπές προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να εκβιάσει την ανώτατη δικαιοσύνη. Ο υπουργός δικαιοσύνης και προστασίας προσωπικών δεδομένων κ. Παρασκευόπουλος, καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αγνοεί το Σύνταγμα και μεθοδεύει την σπίλωση του ανώτατου δικαστή, επειδή, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν σταθερά υπέρ της αποδοχής των προσφυγών ως παραδεκτών και υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά. Δηλαδή υπέρ αυτού που στηρίζουν και τεκμηριώνουν όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας, πλην του συνηγόρου της Κυβέρνησης στο ΣτΕ.

Αν δεν γνωρίζουν, θα πρέπει κάποιος να τους πληροφορήσει ότι το ψέμμα, η εξαπάτηση των πολιτών, η μεθόδευση αντισυνταγματικών λύσεων, η λασπολογία και αυτό που αποκαλέσαμε κάποτε «αυριανισμός» έχουν κοντά ποδάρια. Ίσως μάλιστα είναι και η αρχή του τέλους μιας κυβέρνησης, που μετέρχεται κάθε μεθόδου, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Γι αυτό και οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες και μικρότητες.

*O Ιωακείμ Γρυσπολάκης, είναι καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιος το περίμενε o Αυριανισμός να εκφράζεται πλέον από την ΑΥΓΗ;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator