Παππα... τζιλίκια

0



Ένας Γάλλος συγγραφέας έγραψε: «Όλοι οι άνθρωποι είναι εξίσου αλαζόνες και υπάρχει διαφορά μόνο στον τρόπο που ο καθένας δείχνει την αλαζονεία του.»

Ίσως ο Νίκος Παππάς όλα τα χρόνια των σπουδών του να μην είχε το χρόνο να διαβάσει κάποιο ορισμό της αλαζονείας.

Και καλλιέργησε, άγνωστο με ποια κριτήρια, ένα ύφος που είτε θα τον οδηγήσει στην επιτυχία, είτε στην καταστροφή. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έξυπνο άνθρωπο και ταυτόχρονα κυνικό και αυτό θα τον οδηγήσει μάλλον στο να κάνει λάθη.

Το νούμερο 2 της κυβέρνησης, κατά πολλούς αυτός που κάνει όλο το «βρόμικο» παιχνίδι, όπως παλιότερα οι έμπιστοι άλλων υπουργών, είδε πώς η επιτυχία από την αποτυχία απέχει ελάχιστα. Και πώς η αποθέωση από την γιούχα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ο Νίκος Παππάς πήρε πάνω του την «κάθαρση» των μέσων ενημέρωσης. Αυτός αποτέλεσε την προμετωπίδα της αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά των παλαιών τζακιών, των νταβατζήδων, των καναλαρχών. Νέος, άφθαρτος, χωρίς εμπλοκή στην πολιτική μέχρι που έγινε διευθυντής του γραφείου του φίλου του Τσίπρα, ανέλαβε με το που πάτησε το πόδι του στο Μαξίμου να παίξει το ρόλο του τιμητή των πάντων. Του Ρομπέν των Δασών και ταυτόχρονα του αριστερού... Μπάτμαν που θα τα έβαζε με τους κακούς.

Οι κακές γλώσσες, όμως, κι όχι μόνο των κακών αλλά και συντρόφων του, λένε ότι ο Παππάς ήταν και είναι αυτός που «ευλόγησε» τις αγαστές σχέσεις που ανέπτυξε ο Τσίπρας, πριν και μετά τις εκλογές του 2015. Του έκλεισε ραντεβού με τους νταβατζήδες που τώρα «πολεμά», του κανόνισε επαφές που τον βοήθησαν σημαντικά στο δρόμο προς την εξουσία. Λέγεται ότι βρήκε και χρήματα για το κόμμα από επιφανείς επιχειρηματίες που μέχρι πρότινος έπιναν νερό στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Φήμες λένε, βεβαίως, ότι ο Παππάς «ξεχνούσε» λίγους μήνες μετά ποιοι είναι οι «χορηγοί» του κόμματος.

Μη έχοντας ουσιαστικό αντικείμενο, πέραν του ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ο Παππάς έπαιζε το ρόλο του ελεύθερου σκοπευτή. Δεν του άρεσε κάποιος, αναλάμβανε το ρόλο του επιτιθέμενου. Λέγεται ότι πολλές φορές είχε και προσωπική ατζέντα, έκανε δηλαδή επιθέσεις χωρίς να ρωτά τον πρωθυπουργό. Άμα δεν... χωνεύει κανέναν, αν κάποιος τον εμποδίζει στα σχέδιά του, αν είναι πιο σοβαρός από τους Συριζαίους, τον αποδομεί, τον στοχοποιεί, του επιτίθεται με σφοδρότητα.

Ένας από τους άσπονδους εχθρούς του είναι π.χ. ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος πάντως αδιαφορεί και δεν απαντά ποτέ σε παπατζήδες.

Όμως, ο Νίκος Παππάς, ο πανίσχυρος αυτός πολιτικός που όλοι περνούν από τον ίδιο για να δουν τον πρωθυπουργό, φαίνεται να έκανε το λάθος που κάνουν όλοι οι αλαζόνες. Η σπουδή του να δείξει έργο στην αντιμετώπιση της διαπλοκής, η αγωνία του να στήσει νέο σύστημα, αλλά και η αμετροέπειά του τον οδηγούν σε λάθη. Ένα από αυτά ήταν ο διαγωνισμός που έστησε. Η χαρά για τα λεφτά που... θα έπαιρναν προκάλεσε ντελίριο. «Μπράβο ρε μάγκα», φέρεται να είπε έκπληκτος ο Τσίπρας στον Παππά, κι αυτός το πήρε πάνω του. Όμως, η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη.

Κάτι ο υπόδικος Μαρινάκης, κάτι ο Καλογρίτσας που περιφέρει την άδεια και ψάχνει για αγοραστή, κάτι οι κουμπαριές και κάτι ο Σαββίδης που ομολόγησε ότι ήταν «λαγός», και το όνειρο θόλωσε.

Όλη αυτή η υπόθεση διέλυσε και τα όποια «οχυρά» ηθικής είχαν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία και οι διαστάσεις που πήρε τελικά οδήγησαν τον κόσμο στο να σιχαθεί και αυτή την κυβέρνηση και να πει «όλοι ίδιοι είναι». Ο.... αρχηγός της εκστρατείας Νίκος Παππάς θα πρέπει πλέον να μην αισθάνεται άνετος. Ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πνέουν μένεα εναντίον του καθώς οι ψηφοφόροι τους βρίζουν και τους χαρακτηρίζουν κι αυτούς διαπλεκόμενους. «Θα κάνετε εξυγίανση με τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη και τον Αλαφούζο;», λένε οι ψηφοφόροι αλλά και στελέχη του κόμματος. Ενόψει του Συνεδρίου, μάλιστα, και με βάση την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση των αδειών, δεν αποκλείεται να ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Παππά, εμμέσως αποδοκιμάζοντας και τον Τσίπρα για τις επιλογές του.

Ίσως, το μόνο που θα τους έσωζε από τον διασυρμό, κυρίως τον Παππά, θα ήταν μια απόφαση του ΣτΕ που θα ακύρωνε τον διαγωνισμό. Όμως, ο «σκοτεινός» αυτός τύπος, μαζί με τους κολαούζους του, δεν θα έχουν καλό τέλος. Η αλαζονεία οδηγεί πάντα στην καταστροφή, κι όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις τόσο μεγαλύτερος είναι ο θόρυβος της πτώσης.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παππα... τζιλίκια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator