Μητσοτάκης κατά Δημοσίου: Καταργεί οργανισμούς, κόβει μισθούς – Και στο βάθος απολύσεις

0Μνήμες από τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επανέφερε με την ομιλία του ο προέδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση, μιλώντας στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, το Σάββατο το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τον δικό του «οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Προανήγγειλε αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο, όπως υπολόγισε, την εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ, ενώ έβαλε «στοπ» στις προσλήψεις λέγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις και όχι κρατικές προσλήψεις», θέλοντας να τονίσει το νεοφιλελεύθερο στίγμα του. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στις αναλογίες μεταξύ αποχωρήσεων – προσλήψεων, υπολογίζοντας έτσι 75 εκατ. ευρώ εξοικονόμηση χρημάτων από τον πρώτο χρόνο και 300 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία.

Επίσης δεσμεύθηκε για την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015 και προανήγγειλε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, ανακοινώνοντας «στρατηγική εκχωρήσεων (outsourcing) στον ιδιωτικό τομέα», πολιτική επιλογή που επαναφέρει την προοπτική απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, σε περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει την κυβέρνηση.

Άλλωστε, ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου, «εξασφαλίζοντας βελτίωση της αποδοτικότητας και οικονομίες κλίμακας στη λειτουργία του Κράτους».

Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ένα νέο «όχι στις απολύσεις», υποσχόμενος για το δημόσιο τομέα «αξιολόγηση και κινητικότητα, με ένα σύστημα που θα επιβραβεύει τους καλύτερους και θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του με ευελιξία για να ικανοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».

Όσον αφορά τον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «επιβολή της ψηφιακής υπογραφής παντού, ώστε να μπορούν οι πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι τους».

Επίσης, προανήγγειλε μείωση του ειδικού τέλους της ΕΡΤ στο μισό.

Με σύνθημα «Συμφωνία Αλήθειας»

Στο σύνθημα «Συμφωνία Αλήθειας» επέλεξε να εστιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του, κάνοντας λόγο για «ιστορική ευθύνη» που έχει να οδηγήσει τη χώρα «στην οριστική έξοδο από την κρίση».

Άσκήσει σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή, λέγοντας πως «με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ» και να μιλήσει για ανάγκη ενός «τολμηρού άλματος στο μέλλον».

«Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός. Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο. Πρέπει να φύγει. Το συντομότερο», συμπλήρωσε.

Τέλος, παρουσίασε ένα «κοστολογημένο», όπως είπε, πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων οικονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση μείωσης της φορολογίας και αντίστοιχης μείωσης της κρατικής δαπάνης, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας (20% τον πρώτο χρόνο – 10% τον δεύτερο).

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 17, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μητσοτάκης κατά Δημοσίου: Καταργεί οργανισμούς, κόβει μισθούς – Και στο βάθος απολύσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator