Ενδιαφέρον της κυπριακής Hellenic Water για το εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι

0Σε προχωρημένες συζητήσεις με την κυπριακή εταιρεία Hellenic Water για την πώληση του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι Κορινθίας βρίσκεται η Pepsico - Ηβη. Επιπλέον, η Pepsico - Ηβη βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρεία που δεν ανήκει στον κλάδο τροφίμων και ποτών για την πώληση των εγκαταστάσεών της –γραφεία και αποθήκες– που βρίσκονται στην περιοχή του Κορωπίου.

Στόχος της θυγατρικής στην Ελλάδα του γνωστού πολυεθνικού κολοσσού στον κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών και σνακς είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Κάτι, πάντως, που δεν φαίνεται τόσο εύκολο, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Pepsico - Ηβη με το οποίο μίλησε η «Κ», επιβεβαιώνονται μεν σχετικά δημοσιεύματα αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Κατ’ αρχάς, σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί το οριστικό τίμημα, ενώ υπάρχει αρκετή γραφειοκρατία που δεν επιτρέπει τις όποιες κινήσεις να γίνονται γρήγορα. Σε ό,τι αφορά την πώληση των εγκαταστάσεων στο Κορωπί, οι συζητήσεις με την ενδιαφερόμενη εταιρεία βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Pepsico - Ηβη αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι στις αρχές του 2013 και από τότε αναζητούσε αγοραστή. Αυτός, καθώς φαίνεται, είναι η εταιρεία Hellenic Water. Εάν επιτευχθεί συμφωνία με την Pepsico - Ηβη, τότε στο εργοστάσιο αναμένεται να απασχοληθούν περί τα 100 άτομα.

Λίγο αργότερα, μέσα στο 2013, η εταιρεία έθεσε προς πώληση και τις αποθήκες και γραφεία που διέθετε στο Κορωπί και πλέον χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις που είχε στα Οινόφυτα Βοιωτίας (εργοστάσιο με τέσσερις γραμμές παραγωγής). Η Pepsico - Ηβη είχε εξετάσει και το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ελλάδα με την παραχώρηση των δικαιωμάτων εμφιάλωσης των προϊόντων της σε ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών, με τις σχετικές όμως συζητήσεις να μην τελεσφορούν.

Το 2015 η εταιρεία έκλεισε με ζημίες έκτη συνεχή χρονιά, ενώ περαιτέρω μείωση επήλθε και στις πωλήσεις της. Ειδικότερα, η Pepsico - Ηβη είχε πωλήσεις 50,07 εκατ. ευρώ το 2015, έναντι 58,17 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ οι καθαρές ζημίες της ανήλθαν το 2015 σε 9,92 εκατ. ευρώ έναντι 9,89 εκατ. ευρώ το 2014.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 17, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ενδιαφέρον της κυπριακής Hellenic Water για το εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator