Αγριεύει η ΔΕΗ, κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν

0



Ανεβάζει και πάλι ρυθμούς το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ με το βάρος να πέφτει σε περίπου 80.000 καταναλωτές που χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ


Αρχής γενομένης από τις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, η ΔΕΗ ξεκίνησε να αποστέλλει στο ΔΕΔΔΗΕ με πιο εντατικό ρυθμό εντολές αποκοπής για κακοπληρωτές, τις οποίες το τελευταίο διάστημα τόσο επειδή βρισκόταν σε εξέλιξη το πρόγραμμα διακανονισμών, όσο και λόγω του θέρους, κινούνταν σε υποτονικό ρυθμό.

Tο βάρος σε αυτή τη φάση πέφτει σε όσους χρωστούν μεγάλα ποσά, από 3.000 ευρώ και άνω, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν εκδίδονται εντολές και για ποσά χαμηλότερα.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες, έρευνα που ολοκλήρωσε πρόσφατα η ΔΕΗ ως προς την κατηγοριοποίηση των οφειλών της δείχνει ότι ποσά 3.000 ευρώ και άνω έχουν περίπου 80.000 καταναλωτές, από επαγγελματίες, μαγαζιά και επιχειρήσεις έως και νοικοκυριά.

Αυτό που προβληματίζει τη ΔΕΗ είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των πελατών που έσπευσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα διακανονισμών της οφειλής σε 36 δόσεις κυμάνθηκε μόλις στα επίπεδα των 290.000. Αναλύοντας τον αριθμό των καταναλωτών αυτών ανά κατηγορία, αφορά περίπου 215.000 οικιακούς, 70.000 επαγγελματικούς και 7.000 αγρότες.

Πέραν αυτών, η μεγάλη μάζα, δηλαδή ένας αριθμός 1,5 εκατομμυρίου πελατών κάθε κατηγορίας, δεν ανταποκρίθηκε. Είτε επειδή αδιαφόρησαν, είτε επειδή θεωρούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αποκοπής, γύρισαν την πλάτη στο πρόγραμμα, και η ΔΕΗ τους έχει απευθύνει εκ νέου κάλεσμα να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως τον Σεπτέμβριο. Αν δεν το κάνουν, τότε, εφόσον γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης τους, προκειμένου να επανασυνδεθούν, θα πρέπει να καταβάλλουν το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται το πολύ σε 8, και όχι σε 36 δόσεις.

Ταυτόχρονα όμως με τις παραπάνω ανακοινώσεις, η διοίκηση της επιχείρησης ξεκίνησε προς τα τέλη Ιουλίου- αρχές Αυγούστου, να αποστέλλει μαζικά «ραβασάκια» για εντολές αποκοπής, με προτεραιότητα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, τους μεγαλοοφειλέτες με νοοτροπία του "συστηματικού κακοπληρωτή". Ο ακριβής αριθμός των πελατών αυτών δεν είναι γνωστός, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι κυμαίνεται σε κάτω από 100.000, και τα χρέη τους ξεκινούν από 3.000 φτάνοντας έως και τα 10.000 ευρώ.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι η "μπάλα" δεν παίρνει και όσους χρωστούν πιο λογικά ποσά, εξαιρουμένων των ευάλωτων ομάδων που έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Δημοσίευση: Αυγούστου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αγριεύει η ΔΕΗ, κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator