ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΘΑ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΑΝ: Ο δήμαρχος που έγινε... οδηγός ασθενοφόρου για να σώσει θύμα τροχαίου!

0



Ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος δεν χρειάστηκε να κάνει δεύτερες σκέψεις μόλις είδε να κείτεται στο έδαφος γεμάτος αίματα ένας νεαρός που με την μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

Ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου, πήγε στο κέντρο υγείας Δεσκάτης, πήρε τα κλειδιά του ασθενοφόρου και οδήγησε το όχημα στο σημείο του ατυχήματος για να παραλάβει τον τραυματία και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αργά το μεσημέρι βρέθηκε εντελώς τυχαία στο τόπο του ατυχήματος, επιστρέφοντας από αυτοψία σε έργα του Δήμου, και σοκαρίστηκε όταν είδε τον νεαρό μοτοσικλετιστή να βρίσκεται στο έδαφος με το κεφάλι του γεμάτο στα αίματα χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον. «Επικοινώνησα αμέσως με το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, αλλά το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο λόγω άδειας ρεπό του οδηγού. Προς τιμήν τους ο γιατρός και μια νοσηλεύτρια έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος με ιδιωτικό αυτοκίνητο προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες».

Η Δεσκάτη απέχει από τα Γρεβενά 60 χιλιόμετρα, αλλά για να έλθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που σταθμεύει στο νοσοκομείο και να επιστρέψει μεταφέροντας τον τραυματία θα χρειαζόταν τουλάχιστον δυο ώρες. Φοβούμενος για την υγεία και την τύχη του νεαρού, ο δήμαρχος δηλώνει ότι «δεν δίστασα ούτε μια στιγμή, πήγα στο κέντρο υγείας, πήρα τα κλειδιά του ασθενοφόρου από την υπηρεσία και το οδήγησα ο ίδιος στο σημείο του ατυχήματος». Ο γιατρός και η νοσοκόμος προσέφεραν στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες και το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το νοσοκομείο Γρεβενών.

"Πριν προλάβω να κάνω τα πρώτα χιλιόμετρα, συνάντησα στο δρόμο συμπολίτη μας που πριν να συνταξιοδοτηθεί ήταν οδηγός ασθενοφόρου του κέντρου υγείας». Ο Δημήτρης Καραστέργιος τονίζει ότι ο άνθρωπος προθυμοποιήθηκε να πραγματοποιήσει ο ίδιος την διακομιδή του τραυματία στο νοσοκομείο. Μισή ώρα μετά, κι ενώ το ασθενοφόρο κατευθυνόταν στα Γρεβενά, ο κανονικός οδηγός του που είχε ρεπό συνάντησε το ασθενοφόρο στο μέσο της διαδρομής, όπου το παρέλαβε για να μεταφέρει τον νεαρό στο νοσοκομείο των Γρεβενών.

Ο νεαρός τραυματίας νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου με τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ο δήμαρχος Δεσκάτης επισημαίνει ότι οι πολίτες του δήμου του διατρέχουν κίνδυνο όταν ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου απουσιάζει σε ρεπό, άδεια ή για λόγους υγείας. Αναφέρει ότι χρειάζεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση - για να μην θρηνήσουμε θύματα - να γίνει πράξη η διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγο διάστημα η οποία ορίζει ότι στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας χρέη οδηγού ασθενοφόρου μπορούν να αναλάβουν οι οδηγοί πυροσβέστες και οι υπάλληλοι των δήμων με ειδικότητα οδηγού.

Τέλος, υποστήριξε την ανάγκη να δημιουργηθεί σταθμός του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης και να αντικατασταθεί το παλιό ασθενοφόρο με ένα από τα καινούργια οχήματα που παρέλαβε η διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Δυτική Μακεδονία.

Πηγή: tokoutitispandoras.gr
Δημοσίευση: Αυγούστου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΘΑ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΑΝ: Ο δήμαρχος που έγινε... οδηγός ασθενοφόρου για να σώσει θύμα τροχαίου!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator