Υπέρ των καταλήψεων στέγης ο Κυρίτσης

0



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», τάχθηκε υπέρ μίας πολιτικής πρωτοβουλίας για την «κανονικοποίηση» των καταλήψεων κτιρίων, εκφράζοντας παράλληλα την διαφωνία του με τις πρόσφατες εκκενώσεις στην Θεσσαλονίκη«Θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για μια κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τη φωτιά. Δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν άδεια διαμερίσματα και άνθρωποι χωρίς στέγη», είπε.

Η δήλωση του Γιώργου Κυρίτση, έρχεται να προστεθεί, σ΄αυτή της Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία το πρωί της Τρίτης είπε: «Ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις; Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος, οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο».

Φυσικά, τίθονται ερωτήματα, για το πως, ποιός και με ποιόν τρόπο θα «καταλαμβάνει» ένα δημόσιο κτήριο. Αν όπως τα στελέχη της κυβέρνησης λένε, στα κτήρια αυτά διαμένουν άστεγοι, δεν έχουν παρά να εκπονήσουν ένα σχέδιο αξιοποίησης των κτηρίων προς αυτή την κατεύθυνση, με σαφή κριτήρια, αλλιώς θα μένουν σκιές, ότι η κυβέρνηση, κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, με εμφανή παραβατικές συμπεριφορές.
Δημοσίευση: Αυγούστου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπέρ των καταλήψεων στέγης ο Κυρίτσης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator