Χρυσό μετάλλιο ξετσιπ(ρ)ωσιάς

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Το θέμα δεν είναι μόνον πως σπεύδουν να καπηλευτούν και να ιδιοποιηθούν κάθε διεθνή επιτυχία σε οποιοδήποτε τομέα, καθενός από 'μας, επιτυχίες στις οποίες όχι μόνο δεν συνέβαλλαν, αλλά τις περισσότερες φορές τις σαμποτάρισαν με γραφειοκρατικάπροσκόμματα και αδιαφορία...
Το θέμα είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για το μέγεθος της χοντροπετσιάς και της παλιανθρωπιάς τους.

Το φαινόμενο των πολιτικών απατεώνων που μας κυβερνούν, που μας κυβέρνησαν και που φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν, είναι ίσως το μοναδικό στον κόσμο σε τέτοια κλίμακα.

Επιβραβεύοντας στην πράξη την τεμπελιά, την αναξιοκρατία, την κομματοκρατία, τηναρπαχτή και καταδιώκοντας την προσπάθεια, την αριστεία, την διάθεση για διάκριση και προσφορά, έχουν χάσει κάθε ηθικό έρεισμα που θα τους έδινε το δικαίωμα έστω και να συγχαρούν ταπεινά όσους με δικό τους πνευματικό, σωματικό, και ψυχικό ξόδεμα κρατούν το όνομα της πατρίδας και τούτου του λαού ψηλά.

Ο κάθε άξιος άνθρωπος στο κράτος αυτό των δωσιλόγων, από τον Μεγάλο Ηλίθιο, μέχρι τους Σαμαροβενιζελοπροδότες, και μέχρι την "πρώτη φορά τόσο σκ@τά", θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως εσωτερικός εχθρός.
Και μόνον όταν έρχεται η διεθνής αναγνώριση, τα σιχαμερά αυτά σκουλήκια σκύβουν για να γλείψουν εκεί που έφτυναν, ξετσίπωτα, θρασύτατα, ανήθικα, φαρμακερά.

Παρ' όλα αυτά, και παρ' όλο το γεγονός πως ο πολύς κόσμος τούς έχει πάρει είδηση και τους κράζει ανηλεώς, εκείνοι δεν φαίνεται να πτοούνται και συνεχίζουν την βρωμιά και την κολακεία τους προς κάθε τι και καθέναν που παλιότερα αδιαφόρησαν, μαγαρίζοντας ό,τι αγγίζουν και ό,τι πιάνουν στο στόμα τους και αμαυρώνοντας κάθε νίκη και κάθε θρίαμβο.
Και βέβαια η ανύπαρκτη παιδεία και ηθική τους δεν τους επιτρέπει να δουν, να υποπτευθούν έστω το μέγεθος της ξεδιαντροπιάς, της χοντροπετσιάς, της έλλειψης φιλότιμου και προσωπικής αξιοπρέπειας που τους χαρακτηρίζει.

Το χειρότερο όμως είναι πως προσπαθούν και έχουν καταφέρει να κάνουν μία σημαντικήμερίδα του λαού, σαν τα μούτρα τους.
Και σ' αυτό ακόμα πρέπει να αντισταθούμε.
Έχουμε φτάσει στην εποχή που πρέπει να δίνουμε συνεχώς μάχη για να διατηρήσουμε τις αυτονόητες ανθρώπινες αξίες και συμπεριφορές.
Κάθε μέρα μάχη.
Κάθε μέρα προσπάθεια να αποκρούσουμε τις συμπεριφορές και τις ύπουλες, υπόγειες επιθέσεις της Νέας Τάξης ενάντια στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας.

Μα όσο ακόμα βλέπουμε, όσο ακόμη είμαστε ικανοί να διακρίνουμε και να στηλιτεύσουμε τις γλοιώδεις συμπεριφορές των μικρόνοων και ανήθικων πολιτικών, έχουμε ελπίδες να νικήσουμε.

Κουράγιο!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Αυγούστου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χρυσό μετάλλιο ξετσιπ(ρ)ωσιάς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator