Έως και η Bild τους έκραξε!

0



Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Αν υπάρχει ένα γερμανικό έντυπο μεγάλης κυκλοφορίας το οποίο όλα αυτά τα χρόνια έφτασε, αρκετές φορές, στα άκρα με τις θέσεις του ως προς την Ελλάδα, αυτό είναι σίγουρα η εφημερίδα Bild – το άλλο είναι το περιοδικό Focus, με τα γνωστά προβοκατόρικα εξώφυλλά του.

Τώρα, προς τιμήν της, η γερμανική εφημερίδα κοιτάει λίγο πιο πέρα και ρωτά τι έγινε με την υπόθεση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα στο προσφυγικό, το οποίο δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα – φυσικά, ο φόβος του τι θα γίνει με την Τουρκία είναι εκείνος που γεννά τέτοια ερωτηματικά. Η εφημερίδα διαπιστώνει αυτό που εδώ και καιρό είναι σε εμάς καλά γνωστό, ότι η βοήθεια αυτή έμεινε εν πολλοίς στα λόγια και στα χαρτιά: στην πραγματικότητα, ελάχιστα πράγματα έγιναν.

Η εφημερίδα λοιπόν επιτίθεται επί του θέματος στην κυβέρνηση της χώρας της. Κι εκείνη, αφού παραδέχεται το πρόβλημα, τι απαντά; Απαντά ότι δεν φταίει η ίδια, αλλά φταίνε οι Βρυξέλλες! Και, υπό μία έννοια, έχει δίκιο, αφού, πράγματι, υποτίθεται ότι οι Βρυξέλλες πήραν αποφάσεις και εκείνες είναι που δεν τις τήρησαν.

Το παράδειγμα δείχνει, για πολλοστή φορά, το πόσο ανεπαρκής και υποκριτική είναι η σημερινή Ευρώπη. Όταν αδιαφορούν για τις αποφάσεις τους, είναι «από τον Άννα στον Καιάφα». Όταν πάλι θέλουν να πιέσουν εκεί που έχουν άλλου τύπου συμφέρον να πιέσουν, ξέρουν να γίνονται ασφυκτικοί με τις προθεσμίες με ακρίβεια ώρας – τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στο Βερολίνο. Δείχνει όμως ακόμα και κάτι ακόμα: την έλλειψη σοβαρότητας.

Υποτίθεται ότι όλος αυτός ο πολύπλοκος και πανάκριβος πολιτικογραφειοκρατικός μηχανισμός είναι εκεί για να σχεδιάζει και να αντιμετωπίζει ζητήματα.

Όμως, εν προκειμένω, κοιμήθηκε. Επαναπαύθηκε στη συμφωνία με την Τουρκία και αυτό ήταν όλο. Τώρα που η συμφωνία καταρρέει, είμαστε και πάλι απροετοίμαστοι.

Φυσικά, υπάρχει λόγος που κανείς από όλους αυτούς δεν βιάζεται. Και ο λόγος είναι ότι ήδη η Ευρώπη έχει δώσει τη δική της λύση, που δεν φαίνεται στα χαρτιά: έχει μετατοπίσει πρακτικά τα ανατολικά σύνορά της στα δυτικά της Ελλάδας, με την ανέγερση φρακτών και το κλείσιμο συνόρων.

Οπότε, γιατί να σκάνε οι άνθρωποι; Το έχουν λύσει το πρόβλημα. Πάνω μας. Μήπως υπάρχει ελληνική κυβέρνηση να τους πει κουβέντα; Όχι βέβαια…

Πηγή "Το Βήμα"
Δημοσίευση: Αυγούστου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έως και η Bild τους έκραξε!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator