Τουρκία: Απολύονται 2.500 ιμάμηδες ως Γκιουλενιστές!

0Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, ένας ισχυρός θεσμός του τουρκικού δημοσίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην απόλυση 2.560 υπαλλήλων της στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων, γενικευμένων εκκαθαρίσεων στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο ιεροκήρυκας, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, την οποία καταδίκασε, μολαταύτα η Άγκυρα αξιώνει την έκδοσή του από την Ουάσινγκτον.

Αυτά τα 2.560 πρόσωπα προστίθενται στους 1.112 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων που ήδη είχαν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, ανέφερε ανακοίνωση του θεσμού, που κάνει λόγο για έναν συνολικό αριθμό 3.672 στελεχών της που έχουν απολυθεί.

«Οι επιτροπές οι οποίες συστάθηκαν για αυτό τον σκοπό (σ.σ. για να εντοπιστούν και να απομακρυνθούν οι συμπαθούντες του Γκιουλέν) εργάζονται σχολαστικά», συμπληρώνεται στο κείμενο.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, η οποία αναφέρεται στο γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ισχυροποιήθηκε τα τελευταία χρόνια για να εξασφαλιστεί ο έλεγχος του σουνιτικού ισλάμ—του κυρίαρχου ρεύματος του ισλάμ στην Τουρκία—αλλά επικρίνεται από υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους διότι επιφυλάσσει διαφορετική μεταχείριση σε πιστούς άλλων ρευμάτων, ιδιαίτερα έναντι της μειονότητας των αλεβιτών.

Οι σουνίτες ιερωμένοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται από το τουρκικό κράτος. Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων απασχολεί πάνω από 100.000 ανθρώπους και ο προϋπολογισμός της έχει αυξηθεί κατά πολύ: είναι υψηλότερος ακόμη κι από εκείνον του υπουργείου Υγείας.

Δεκάδες χιλιάδες κρατικοί λειτουργοί έχουν αποπεμφθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος διότι κατηγορήθηκαν για δεσμούς με το θρησκευτικό τάγμα του Γκιουλέν. Το κύμα εκκαθαρίσεων στοχοθετεί κυρίως στελέχη των ένοπλων δυνάμεων, του δικαστικού σώματος, εργαζόμενους στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και ανθρώπους του Τύπου.

Εξάλλου έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βάρος 16.000 προσώπων, ενώ άλλοι 6.000 ύποπτοι τελούν υπό κράτηση και διεξάγονται έρευνες σε βάρος τους, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Άγκυρα, Τουρκία
Πηγή MIgnatiou
Δημοσίευση: Αυγούστου 17, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τουρκία: Απολύονται 2.500 ιμάμηδες ως Γκιουλενιστές!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator