ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Επαρκεί το νερό στα χωριά - Όλος ο Δήμος Κορινθίων υδροδοτείται κανονικά

0


Διανύουμε ίσως την πιο δύσκολη περίοδο της τελευταίας δεκαετίας από πλευράς ξηρασίας. Βροχές και χιόνια ελάχιστα είχαμε τη χειμερινή περίοδο.

Είχαμε επιστήσει την προσοχή των δημοτών έγκαιρα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για περιορισμό της κατανάλωσης και μάλιστα της άσκοπης (υπερκαταναλώσεις, πότισμα γκαζόν, δενδροκαλλιεργειών, πλύσιμο αυτοκινήτων και αυλών) σε διαφορετική περίπτωση θα ληφθούν κατασταλτικά μέτρα.

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΚ (διοίκηση και εργαζόμενοι) είναι μεγάλη για να μην στερηθούν οι πολίτες το πρώτιστο αυτό αγαθό. Σε γενικές γραμμές τα έχουμε καταφέρει.

Ελάχιστες οι περιπτώσεις διακοπών νερού σε ελάχιστες περιοχές και για ελάχιστες ώρες. Ας αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα σε Αθίκια, Άγιο Ιωάννη, Γαλατάκι, Κατακάλι, Σοφικό, Κόρφο κλπ, αλλά και στην παραλιακή ζώνη του πρώην Δήμου Άσσου-Λεχαίου, που είχαμε μέχρι το 2011, όταν έγινε ο Καλλικρατικός Δήμος Κορινθίων. Διακοπές νερού για μέρες ή και εβδομάδες. Αυτά είναι πλέον παρελθόν.

Εμείς δεν πανηγυρίζουμε γιατί κάνουμε το καθήκον μας.

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών με δελτίο τύπου στις 2/8/16 να μας κατηγορήσει για άλλη μία φορά, ότι ο Δήμος είναι και πάλι απροετοίμαστος στα χωριά, τονίζοντας ότι είχε επισημάνει την αναμενόμενη έλλειψη νερού στη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της ανομβρίας και την ανάγκη ενεργειών επισκευής γεωτρήσεων, διαρροών, καθαρισμού των δεξαμενών.

Δηλαδή τι μας είπε τα αυτονόητα, τα οποία έχουν γίνει και ήδη όλος ο Δήμος Κορινθίων υδροδοτείται κανονικά. Απλά κάτι ήθελε να πει για να είναι στην επικαιρότητα.

Ο Δήμος Κορινθίων και η ΔΕΥΑΚ έχουν κάνει τα πάντα και συνεχίζουν να κάνουν για την επάρκεια σε νερό στην Κόρινθο με νερό Στυμφαλίας αλλά και σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Κορινθίων πλέον έχει πάψει από ετών να αγοράζει νερό από ιδιωτικές γεωτρήσεις από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της παρούσης Δημοτικής Αρχής. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μένουν πλέον στο Ταμείο της ΔΕΥΑΚ. Και ο λόγος είναι ότι έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρον όλες οι παλιές δημοτικές γεωτρήσεις σε μερικές δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Οι Κορίνθιοι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στις Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ και τη Διοίκησή της, που κάνουν τη δουλειά τους σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων αθόρυβα, μεθοδικά και αποτελεσματικά στο μέτρο πάντα του δυνατού.
Δημοσίευση: Αυγούστου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Επαρκεί το νερό στα χωριά - Όλος ο Δήμος Κορινθίων υδροδοτείται κανονικά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator