ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Για τον Καραμανλή που κατέστρεψε την Ελλάδα δεν μιλάει κανείς - ΒΙΝΤΕΟ

0Που έχουν εξαφανιστεί σήμερα οι Αγανακτισμένοι;

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ από την συνέντευξη του Μιχάκη Καρχιμάκη στο κανάλι SBC. Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση τόσο στον Κώστα Καραμανλή, όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης είπε:

«Όλοι ξεκινάμε τη συζήτηση λες και η ιστορία ξεκίνησε να γράφεται από το 2009. Η ιστορία δεν ξεκίνησε να γράφεται το 2009, η ιστορία ξεκίνησε να γράφεται από πολύ νωρίτερα και κυρίως, για να πούμε τα πραγματικά στοιχεία, από το 2004 που ανέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή και είχε παραλάβει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έλλειμμα 4%, δηλαδή περίπου 8 δισ. ευρώ και παρέδωσε στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου 36 δισ. ευρώ.
Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις 8 δισ. ευρώ έλλειμμα και εντελώς διαφορετικό 36 δισ., να έχεις επιπλέον 28 δισ. ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι εάν λάβει υπόψιν του κανείς ότι η παράταξη κατέρρευσε πολιτικά για μέτρα 4 δισ. ευρώ αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαινε εάν υπήρχαν επιπλέον 28 δισ. ευρώ.

Θέλω να πω λοιπόν ότι αναγκάστηκε το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, να αναμετρηθεί και να αναμετρηθούμε με την ιστορία, με τη διαδρομή, με τους ανθρώπους και μέσα από τον πυκνό χρόνο που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες της χειροβομβίδας που μας παραδόθηκε, έχουν να σταματήσει να το λένε γιατί κάποιοι θέλουν να περιφρουρούν τον Καραμανλή.

Δηλαδή ο Καραμανλής είναι σε πλήρη ασυλία, δεν μιλάει κανένας, ο Παπανδρέου φταίει λες και ο Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα σε τρεις μήνες, ή σε τέσσερις μήνες από την ώρα που παρέλαβε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η λογική δεν μπορεί να τα προσεγγίσει.

Ο Παπανδρέου παρέλαβε μια χειροβομβίδα. Διαπραγματεύτηκε, συγκρούστηκε, δεν μας δάνειζαν οι Αγορές, το ξέρετε πολύ καλά και τι έκανε; Έστησε έναν μηχανισμό στήριξης. Έναν μηχανισμό στήριξης όπου τα κράτη μέλη της Ευρώπης μας έδωσαν στην αρχή 110 δισ. και μετά άλλα 130 δισ. ευρώ. Δηλαδή, το μεγαλύτερο δάνειο που έχει δοθεί από κράτη σε χώρα. Που έχει δοθεί παγκοσμίως.

Όταν λοιπόν ο Παπανδρέου ξεκίνησε να σταθεροποιεί αυτή την κατάσταση και να επιχειρήσει να κλείσει ο κύκλος της κρίσης και να ανοίξει το θέμα των συγκρουσιακών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα δημιουργούσαν προϋποθέσεις παραγωγής ή εισροής νέου πλούτου, τότε και εσωτερικά και εξωτερικά, και από μέσα από το ΠΑΣΟΚ γιατί κάποιοι ήθελαν να γίνουν αρχηγοί και απέξω από το ΠΑΣΟΚ γιατί ο κύριος Σαμαράς ήθελε να γίνει πρωθυπουργός και είχε λυσσάξει (…).

Ο κύριος Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός. Υπονομεύτηκε ο Παπανδρέου μετά τις Κάννες και από το εσωτερικό του και από τον Βενιζέλο. Είχε συμφωνηθεί να πάμε στο δημοψήφισμα και ο κύριος Βενιζέλος εν πτήσει άλλαξε γνώμη και έστειλε την επιστολή τη γνωστή, η οποία καταλαβαίνουμε πώς έγινε και διέρρευσε προς τα έξω, ότι διαφωνεί με όλη αυτή την ιστορία. (…)

Ο Παπανδρέου ανατράπηκε και από μέσα και από έξω και από τους Αγανακτισμένους που σήμερα έχουν εξαφανιστεί από παντού. Και ερωτώ, ανατράπηκε, έγιναν καλύτερα τα πράγματα; Μετά το 2012 ελήφθησαν πιο σκληρά μέτρα. Και βεβαίως το δεύτερο σημείο είναι ότι το κύμα μεταρρυθμίσεων που θα αποκαθιστούσε αδικίες και θα δημιουργούσε προϋποθέσεις εισροής νέου πλούτου εγκαταλείφθηκε και αποδομήθηκε…»ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Για τον Καραμανλή που κατέστρεψε την Ελλάδα δεν μιλάει κανείς - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator