Κόμμα εναντίον κυβέρνησης ! «Σφάζονται» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις και τις συλλήψεις

0



Πόλεμος μεταξύ κομματικών και κυβερνητικών στελεχών ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιχείρηση της αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη όπου μετά από εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη εκκενώθηκαν τρία κατειλημμένα κτίρια και συνελήφθησαν οι καταληψίες.
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης εξέφρασε την αντίθεσή του με την επιχείρηση της αστυνομίας ανοίγοντας μέτωπο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας: «Δεν συμφωνώ με την επέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις. Ωστόσο, δηλώνω ότι δεν πρέπει να δείχνουμε καμία ανοχή στην παραβατικότητα».

Την αντίθεσή του με την επιχείρηση της αστυνομίας είχε εκφράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του στην οποία χαρακτήριζε τις καταλήψεις κτιρίων ως « ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης» και αναφερόμενη στην αστυνομική επέμβαση αναφέρει ότι «συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση της τάσης των 53+ που αναφέρει για την τακτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: « Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε διαλέξει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να νικήσει η αλληλεγγύη , η ανεκτικότητα και η δημοκρατία. Όσοι δικαιολογούν το χθεσινό χτύπημα σε αλληλέγγυους και χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα μας βρούνε απέναντι τους. Είναι αυτονόητο δε, ότι οι διώξεις των αλληλέγγυων θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα», αναφέρουν μέσω της ιστοσελίδας τους commonality.gr. Κατηγορούν την κυβέρνηση για πισωγύρισμα στο δόγμα «νόμος και τάξη», η επαναφορά του οποίου, αναφέρουν, «θα αποτελούσε θεμελιώδες σφάλμα  της κυβέρνησης και θα ήταν φυσικά αδύνατο να γίνει ανεκτό από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ  και όλους όσοι τόσα χρόνια συμπορεύονται μαζί του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο».

Η απάντηση Τόσκα

Πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δήλωσε ότι «δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει» και σε ραδιοφωνική συνέντευξη υποστήριξε ότι οι καταλήψεις αυτές «είναι καταλήψεις χωρίς αιτία. Είναι μια καρικατούρα συμβόλων που προκαλούν ανασφάλεια στον περίγυρο, προκαλούν μια ψευδαίσθηση ελευθερίας, δεν είναι έκφραση υπεράσπισης δικαιωμάτων …Οι 60 Ισπανοί που ήρθαν, μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπήκαν μέσα στο κτίριο για να φιλοξενήσουν στη συνέχεια πρόσφυγες. Έκαναν μια ενέργεια πρόχειρη, αυτονομιστική, αυτόνομη ενέργεια, η οποία δε βγάζει πουθενά» σχολίασε ο κ. Τόσκας.

Στο πλευρό του Τόσκα και ο Κοτζιάς

Για «ξεκομμένες από το λαό καταλήψεις» κάνει λόγο από την πλευρά της η κίνηση Πράττω του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά που στάθηκε στο πλευρό του αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Απαντώντας, λοιπόν,  στην κριτική που δέχτηκε ο κ. Τόσκας από την κυβέρνηση, η «Κίνηση Πράττω», μέλος της οποίας είναι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει πως «το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολείται με την επέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την τράπεζα Αττικής, ασχολείται με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ο οποίος επιτελεί  έργο στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας».

«Ο Ν. Τόσκας εκτέλεσε και θα εκτελεί τα καθήκοντά του με γνώμονα το καλό των πολιτών. Ας αναλογιστούν όλοι τις ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες και να συνειδητοποιήσουν ότι τα ιδεώδη της Πατρίδας και της Αριστεράς, είναι ευρύτερα, των όποιων ξεκομμένων από το Λαό καταλήψεων», τονίζει η κίνηση Πράττω.
Δημοσίευση: Ιουλίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κόμμα εναντίον κυβέρνησης ! «Σφάζονται» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις και τις συλλήψεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator