ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ

1



Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και ο εκπρόσωπος του Δήμου Κορινθίων στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδος Αντώνης Παππάς, ανέδειξαν το σημαντικό θέμα της επίσημης αναγνώρισης των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, τα οποία θέτουν πλέον τις βάσεις για μια ξεχωριστή ανάπτυξη στο Δήμο μας.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κορινθίων δήλωσε ότι «δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της κυβέρνησης η απόφαση που αναγνωρίζει τις Ιαματικές πηγές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης δηλαδή τον φυσικό πόρο που πηγάζει από τις παραπάνω Ιαματικές πηγές, ως Ιαματικό νερό.
«Αυτό επιτεύχθηκε, τόνισε, μετά από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Κορινθίων, τουλάχιστον 6 ετών.
«Η Δημοτική Αρχή, αφού έκανε ότι ήταν δυνατόν για να αναγνωριστεί αυτός ο φυσικός πόρος ως Ιαματικό νερό, εκτιμά ότι από εδώ και πέρα ξεκινά ένας νέος σχεδιασμός στην περιοχή, με επίκεντρο τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, για την εκμετάλλευση του Ιαματικού νερού».
«Εμείς», είπε ο Αλέξανδρος Πνευματικός, «αυτό που θα κάνουμε ως επόμενο βήμα, θα είναι να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε αυτός ο φυσικός πόρος, να περιέλθει ως διαχείριση (γιατί είναι κρατικό αγαθό), στο Δήμο Κορινθίων».
«Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έργα υδρομάστευσης, τα οποία θα γίνουν με σκοπό να διανεμηθεί το ιαματικό νερό σε υπάρχουσες ή μελλοντικές τουριστικές επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου (πάνω από 4 αστέρια).
«Με αυτό τον τρόπο» υπογράμμισε, «το Ιαματικό νερό θα είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο πιστεύω θα το αξιοποιήσουν μεγάλες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου». «Έτσι», συνέχισε, «θα δοθεί η δυνατότητα δίπλα στην Αθήνα, να υπάρχουν Ιαματικές πηγές που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας, με ένα πολύ μικρό αντίτιμο για να αντεπεξέλθουμε στα λειτουργικά έξοδα του Δήμου».
Υποστήριξε κλείνοντας, ότι «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε το στόχο μας, μέσω ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού που εξελίσσεται σύμφωνα με το πλάνο μας, κυρίως από τότε που δημιουργήθηκε ο Καλλικρατικός Δήμος Κορινθίων».
Η αναγνώριση και κατ΄ επέκταση η αξιοποίηση περαιτέρω των Ιαματικών πηγών, ολοκληρώνει ένα πάγιο αίτημα ετών, όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά επιπλέον των κατοίκων της περιοχής καθώς και όλων των Κορινθίων.
Δημοσίευση: Ιουλίου 06, 2016

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ"
Unknown είπε...

Μπορείτε να δώσετε οδηγίες για το πού βρίσκεται ακριβώς ή πηγή; Όσες φορές έχουμε επιχειρήσει να τη βρούμε δεν τα καταφέραμε..


16 Ιουλίου 2016 στις 9:43 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator