Όσο οι καταθέσεις μειώνονται, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουν

0Δεν έχει αποφευχθεί ούτε η διάσωση των τραπεζών από τους καταθέτες, ούτε η χρεοκοπία, ούτε η δραχμή

«Η Ελλάδα είναι μία οικογένεια στην οποία οι νέοι άνθρωποι, τα ικανά, έντιμα, σωστά εκπαιδευμένα και εργατικά παιδιά της δεν μπορούν να επιβιώσουν – εμποδίζονται να εξελιχθούν, εκμηδενίζονται, απογοητεύονται και τελικά την εγκαταλείπουν για να μεταναστεύσουν οπουδήποτε αλλού, νοσταλγώντας όμως πάντοτε την πατρίδα τους.
Στη θλιβερή αυτή οικογένεια, η μεγαλύτερη δύναμη βρίσκεται στα χέρια ανεύθυνων θείων και κατάκοιτων θειων. Πρόκειται για μία οικογένεια που ελέγχεται από τα λάθος μέλη της» (παράφραση από το βιβλίο του Orwell, «Το λιοντάρι και ο μονόκερως»).
Η υπαγωγή της Μαρινόπουλος σε προσωρινό καθεστώς χρεοκοπίας, ο φόβος των 13.000 εργαζομένων της για την επόμενη ημέρα και η απελπισία των προμηθευτών της, είναι ένα μόνο παράδειγμα για το τι θα επακολουθήσει – ενώ η επιμονή των δανειστών για την άμεση εφαρμογή των μέτρων, τα οποία μοιάζουν με ένα ακόμη πιο δηλητηριώδες κώνειο για την ελληνική οικονομία, λόγω των φόβων του BREXIT, σκοτεινιάζει ακόμη περισσότερο τον ορίζοντα.

Πόσο μάλλον όταν η ύστατη πηγή εσόδων της Ελλάδας, ο τουρισμός, υποχωρεί για πρώτη χρονιά, παρά τα προβλήματα των γειτονικών κρατών – ενώ το τελευταίο που θα έπρεπε να αποζητάμε είναι η κατάργηση των ελέγχων κεφαλαίων, αφού κάτι τέτοιο θα έδινε τη χαριστική βολή στις τράπεζες.

Η συνεχής μείωση βέβαια των καταθέσεων τους, κυρίως λόγω του περιορισμού των αποταμιεύσεων των Ελλήνων, εξαιτίας της πτώσης των εισοδημάτων τους, της ανεργίας και των αυξανομένων φόρων, αποτελεί από μόνη της έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο για τις τράπεζες – ενώ όποιος θεωρεί ότι, η Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες έχει αποφύγει το κούρεμα των καταθέσεων για τη διάσωση τους, τη χρεοκοπία και τη δραχμή, είναι αθεράπευτα αισιόδοξος.

Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση της συνεχίζει τη αηδιαστική τακτική της «ατζέντας» με την έννοια ότι, αντί να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας, συζητάει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τις συνέπειες της εξόδου της Βρετανίας κοκ., απλά και μόνο για να θολώνει τα νερά – για να αποπροσανατολίζει δηλαδή τους Έλληνες από τη μαύρη καθημερινότητα τους, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύει την παραμονή της στην εξουσία.

Όσον αφορά τους ίδιους τους Έλληνες, συνεχίζουν να σιωπούν όπως τα πρόβατα – έχοντας τρομοκρατηθεί από αυτά που διαισθάνονται ότι θα συμβούν τους επόμενους μήνες, με αφετηρία ίσως το Σεπτέμβρη. Παραμένουν ήσυχοι επειδή νοιώθουν πως δεν έχουν καμία επιλογή, αφού σχεδόν όλες οι πολιτικές παρατάξεις τάσσονται ανεύθυνα υπέρ των μνημονίων – κάτι που θεωρούμε μη λογικό, αφού όταν αντικρίζει κανείς το θάνατο, οτιδήποτε άλλο είναι σαφώς καλύτερο.

Στα πλαίσια αυτά, το να αναλώνεται κανείς σε κείμενα που αφορούν την Ελλάδα έχει πολύ μικρό νόημα, αφού ο χρόνος της δημιουργικής αντίδρασης έχει παρέλθει ανεκμετάλλευτος και η πλειοψηφία πρακτικά αδιαφορεί – οπότε το μόνο που απομένει είναι να ερευνηθεί πόσο κακό θα είναι το κακό που αναμφίβολα θα συμβεί.

Analyst Team
Πηγή Analyst
Δημοσίευση: Ιουλίου 06, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όσο οι καταθέσεις μειώνονται, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator