Καταστροφές και υποσχέσεις για τους αγρότες της Κορινθίας

0


Του Γιώργου Τέσση

Τις τελευταίες ημέρες στην Κορινθία, επικράτησαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ασυνήθιστες για την εποχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα στους αμπελοπαραγωγούς, καθώς είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό,

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων, σε περιοχές όπως η Νεμέα, το Καλέντζι, το Καστράκι, οι Αρχαίες Κλεωνές, η ζημιά αγγίζει σε πολλές περιπτώσεις το 50% ενώ σε άλλες το 30%. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλά σταφύλια έχουν καταστραφεί εντελώς από την μία πλευρά (από εκεί που τα έβλεπε ο ήλιος) αλλά και όσα δεν τα έβλεπε ο ήλιος έχουν "βράσει". Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι το σταφύλι δεν θα μπορέσει να προωθηθεί για εξαγωγή αλλά αναγκαστικά θα πάει για σταφίδα με αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος του αγρότη.

Η ζημιά, είναι τεράστια και όπως λένε οι ίδιοι οι αμπελοπαραγωγοί, δεν αφορά μόνο στη φετινή παραγωγή αλλά και σε αυτήν της επόμενης χρονιάς, κάτι που θα έχει τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στην Εθνική αλλά και στην Τοπική Οικονομία.

Η Ελλάδα που παράγει, υποφέρει. Όχι μόνο λόγω της έλλειψης Εθνικού Σχεδίου για την παραγωγή και την ανάπτυξη αλλά και λόγω του στραγγαλισμού από τη βαριά φορολογία που πλήττει τους αγρότες, που σημειωτέον δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τις περσινές αποζημιώσεις από καταστροφές που υπέστησαν στις περιουσίες τους, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις των αρμοδίων.

Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει μικροπολιτική εκμετάλλευση από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κο Φάνη Κουρεμπέ και θα πληρωθούν επιτέλους οι αποζημιώσεις και να μην γίνεται απλή καταγραφή για τα μάτια του κόσμου. Η πολιτική του γράψε και κλάψε, έχει τελειώσει.

Το χωράφι δεν μπορεί να περιμένει για να καλλιεργηθεί. Τα λιπάσματα, τα πετρέλαια για τα τρακτέρ και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις των αγροτών πρέπει να πληρωθούν ΤΩΡΑ. Δεν μπορούν να περιμένουν τον κάθε άθλιο γραφειοκράτη να τελειώσει τον καφέ του για να ολοκληρώσει επιτέλους την καταγραφή των ζημιών και να δώσει το Υπουργείο τις αποζημιώσεις που δικαιούται ο κάθε αγρότης για τη ζημιά που υπέστη. Δυστυχώς για κάποιους, ζούμε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα με τεχνολογία και όχι στη Βενεζουέλα του Μαδούρο, όπως πιθανόν να ήθελαν.

Αλλά τι περιμένεις από ανθρώπους που πήραν με το έτσι θέλω τα χρήματα του ΕΛΓΑ για να πληρώσουν τους Καρανίκες τους...
Δημοσίευση: Ιουνίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καταστροφές και υποσχέσεις για τους αγρότες της Κορινθίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator