ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνει νέο κυβερνητικό αφήγημα μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης

0



Η χθεσινή πεντάωρη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία Τσίπρα επιβεβαιώνει ότι η προσπάθεια της συνταγματικής αναθεώρησης είναι για το Μαξίμου μια επιχείρηση να ανακτήσει κάποιο αφήγημα για να μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ύστερα από τη χρεοκοπία του αντιμνημονιακού αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του Τσίπρα ότι «η Αριστερά δεν μπορεί να καταγραφεί ως δύναμη καλύτερης διαχείρισης της κρίσης. Η διαχείριση της κρίσης, χωρίς όραμα για μεγάλες τομές, γρήγορα θα μετατραπεί σε κρίση της διαχείρισης» προσθέτοντας ότι «η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών. Στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς».

Αν και χωράει πολύ συζήτηση στο τι σημαίνει καλύτερη διαχείριση, ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει η επιδίωξη –σύμφωνα με τον Τσίπρα- της κατοχύρωσης και της προστασίας των δημοσίων αγαθών μέσω του συντάγματος όταν έχει υπογράψει υπερταμείο ιδιωτικοποίησης όλης της δημόσιας περιουσίας, με διοίκηση των δανειστών και μάλιστα για έναν ολόκληρο αιώνα, για την ακρίβεια για 99 χρόνια.

Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή άλλωστε. Μετά από ένα τέτοιο μνημόνιο κάτι πρέπει να πει στους δικούς του για να μπορούν να φτιάξουν το νέο τους συννεφάκι που θα δικαιολογούν στον εαυτό τους την παραμονή τους στην εξουσία.

Πάντως ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πώς υποδέχονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Δεν είναι βέβαιο ότι ο σκληρός κομματικός μηχανισμός της Κουμουνδούρου βλέπει με καλό μάτι, ή τουλάχιστον δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια νέα κωλοτούμπα στο θέμα της απλής καθαρής και άδολης αναλογικής που ήταν –πριν γίνει κυβερνητικό κόμμα- η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνει νέο κυβερνητικό αφήγημα μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator