Διαψεύδει η Άγκυρα πως ζήτησε συγγνώμη για την πτώση του ρωσικού μαχητικού

0



Διαψεύδει η Άγκυρα πως ζήτησε συγγνώμη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

 «Η επιστολή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς το Ρώσο ομόλογό του, στην οποία ζητεί την αποκατάσταση των “παραδοσιακών φιλικών σχέσεων”, δεν περιλαμβάνει λέξεις «συγγνώμης» για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το Νοέμβριο του 2015» ισχυρίστηκε προεδρική πηγή στο πρακτορείο Ανατολή.

«Στην επιστολή που απεστάλη τη Δευτέρα, ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου, του οποίου το πολεμικό αεροπλάνο είχε καταρριφθεί εξαιτίας "παραβίασης (του τουρκικού) εναέριου χώρου"» πρόσθεσε.

Η πηγή διευκρίνισε ότι η θλίψη που εκφράζεται στην επιστολή δεν απευθύνεται στο ρωσικό κράτος, αλλά στην οικογένεια του πιλότου που σκοτώθηκε, και δεν γίνεται καμία αναφορά σε αποζημίωση όπως αξιώνει η Μόσχα.

«Η θέση της Τουρκίας για τη Συρία, την Ουκρανία και την Κριμαία θα παραμείνει αμετάβλητη» ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Παρ' όλα αυτά, από τούδε και στο εξής θα είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε άμεσα με τη Ρωσία για αυτά τα ζητήματα και να συμμετάσχουμε στις εξελίξεις» τόνισε.

Η πηγή πρόσθεσε «ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα συμβάλουν στην άρση τυχόν περιορισμών που έχουν ως στόχο την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας.

Η Άγκυρα θα παρακολουθεί επίσης τις ρωσικές κυρώσεις για τα γεωργικά προϊόντα, κατέληξε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Διαψεύδει η Άγκυρα πως ζήτησε συγγνώμη για την πτώση του ρωσικού μαχητικού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator