Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να παρέμβει για τις καταγγελίες Στουρνάρα;

0



Την ιστορία της επίθεσηςτου Γ. Στουρνάρα στο λόμπι της δραχμής με βασικό αρχηγό τον Γ. Βαρουφάκη και «υποκόμη» κάποιον Θεοχαράκη την ξέρετε. Ο διοικητής της ΤτΕ κατήγγειλε ότι η περήφανη διαπραγμάτευση της πρώτης φοράς αριστερά κόστισε στην Ελλάδα 86 δις ευρώ.

Ο Βαρουφάκης και ο «υποκόμης» του, αντί να κρυφτούνε... πουθενά απάντησαν λέγοντας ότι ο Στουρνάρας ήταν αυτός που οδήγησε σε bank run γιατί τον Δεκέμβριο του 2014 είχε προειδοποιήσει ότι η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική αστάθεια θα προκαλούσε πρόβλημα ρευστότητας.

Όπως θα θυμάστε τότε ο Στουρνάρας χτυπούσε τα καμπανάκια στα κόμματα να βρουν μια πολιτική λύση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα στην περιπέτεια που τελικά οδηγήθηκε. Είναι τόσο προκλητικός ο Βαρουφάκης που κατηγορεί τον Στουρνάρα για κάτι που είπε και που αν τον άκουγαν τότε δεν θα είχε καταστραφεί η χώρα.

Όλα αυτά είναι όμως προσωπικές αντιπαραθέσεις ή μήπως είναι και κάτι παραπάνω; Ας δούμε τι πρέπει να γίνει.

Σε μια άλλη πολιτισμένη χώρα, όπου λειτουργούν οι αρχές εξουσίας θα είχαμε αμέσως παρέμβαση της δικαιοσύνης. Θα ξεκινούσε έρευνα και θα έβγαζε κάποια πορίσματα ώστε να υπάρξει μια τελική απόφαση.

Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη που βρίσκεται; Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου που είναι και γιατί δεν παρεμβαίνει για τα καταγγελλόμενα;

Ας πούμε ότι ο Στουρνάρας λέει ό,τι θέλει και ομοίως ο Βαρουφάκης του απαντά όπως θέλει. Ας πούμε ότι και οι δύο είναι άσχετοι. Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να διερευνήσει τι έχει γίνει; Να μαζέψει τον Στουρνάρα και να του ζητήσει στοιχεία: «Κύριε Γιάννη, είπες ότι η ζημιά από την κυβέρνηση της αριστεράς είναι 86 δις. Πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Τι στοιχεία έχεις; Ποιους καταγγέλλεις για το έγκλημα που έγινε και το πληρώνει όλη η Ελλάδα»;

Έπρεπε επίσης να πάει ένας εισαγγελέας στον άλλον που ήταν πρόσφατα υπουργός και βασικός διαπραγματευτής στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και να τον ρωτήσει: «Κύριε Γιάνη. Τι ξέρεις εσύ για την περήφανη διαπραγμάτευση; Πιστεύεις ότι κόστισε; Επίσης τι ξέρεις για τη φυγή καταθέσεων»;

Αυτονόητα πράγματα δηλαδή για μια σοβαρή χώρα, όχι όμως για την Ελλάδα. Έχουν περάσει δύο 24ωρα από τα καταγγελλόμενα και κανένας δικαστής δεν έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα. Μα καλά δεν υπάρχει ευαισθησία από τη δικαιοσύνη; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να διερευνήσουν ποιος οδήγησε τη χώρα σε μια τεράστια καταστροφή; Και να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες. Για όλους, μέχρι τον τελευταίο.

Αλήθεια, η κυβέρνηση που είναι; Γιατί δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για την περήφανη διαπραγμάτευση του «asset» του κ. Τσίπρα; Τολμά να πάρει πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός και να ζητήσει εξεταστική; Αν τολμά ας το κάνει τώρα ζητώντας και την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Όμως δεν το κάνει γιατί συμμέτοχοι στο plan B και στο λόμπι της δραχμής ήταν και όλοι όσοι σήμερα κοκορεύονται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είπαμε, όμως. Σε κανονικές χώρες γίνονται αυτά. Εδώ; Ο Βαρουφάκης... βγάζει λεφτά πουλώντας την τραγωδία μας, η κυβέρνηση συνεχίζει να κυβερνά και όλα καλά κι όμορφα. Και μόλις έρχεται κανένας Στουρνάρας να τους θυμίσει το έγκλημά τους απλά κάνουν την πάπια. Αλλά ένας έντιμος δικαστής να τα βάλει μαζί τους δεν θα βρεθεί. Ένας Τερτσέτης κι ένας Πολυζωΐδης δεν υπάρχουν στη σύγχρονη Ελλάδα;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να παρέμβει για τις καταγγελίες Στουρνάρα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator