Τα παιδιά «ανακαλύπτουν» τον Κορινθιακό στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου

0Συνεχίζεται η συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων. Για τρίτη συνεχή χρονιά εκατοντάδες μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων τόσο της Κορινθίας όσο και άλλων νομών παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο «Κορινθιακός … ανακαλύπτοντας τη μικρή μας θάλασσα». 

Στόχος οι μαθητές να γνωρίσουν τον κόσμο της θάλασσας του Κορινθιακού, να ευαισθητοποιηθούν οικολογικά, να έρθουν σε επαφή με τις θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες και την αναψυχή.

Ο Ν.Ο. Κιάτου πρόσφερε και φέτος τις εγκαταστάσεις του, το υλικό και την τεχνογνωσία του στους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Σικυωνίων, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τα μυστικά της ιστιοπλοΐας, την τέχνη του αρμενίσματος στο νερό με αποκλειστική πηγή ενέργειας τον άνεμο, έναν ιδιαίτερο, οικολογικό και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο ταξιδέματος.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συζήτησαν για τις επιπτώσεις που έχουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες στο θαλάσσιο οικοσύστημα (απειλούμενα είδη, ρύπανση, υπεραλίευση) και εντυπωσιάστηκαν μαθαίνοντας για την συνύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών ειδών δελφινιών στον Κορινθιακό κόλπο.

Εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, οι ομάδα καθηγητών του Κ.Π.Ε. υλοποίησε με επιτυχία και προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του νομού στο Ναυτικό Όμιλο.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε και φέτος, επιθυμία όλων είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά, με στόχο όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τη θάλασσα και τις χαρές που προσφέρει.
Δημοσίευση: Ιουνίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα παιδιά «ανακαλύπτουν» τον Κορινθιακό στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator