Η Πελοποννησιακή μπύρα θύμα του ΣΥΡΙΖΑ!

0Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι ζυθοποιοί. Βλέπουν δραματική άνοδο των τιμών εάν ψηφισθεί η φημολογούμενη αύξηση κατά 100% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης μπύρας

Δραματικές αναμένονται να είναι οι επιπτώσεις για την αγορά, την κατανάλωση και την οικονομία σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών εφόσον ψηφιστεί και τεθεί σε εφαρμογή η φημολογούμενη «τυφλή» αύξηση κατά 100% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Ζύθου. Είναι επιτακτική, όπως καταγγέλλει η Ένωση, η άμεση συνάντηση και συζήτηση του θέματος με τον Αρμόδιο Υπουργό.
Σε συνέχεια των ανεπιτυχών και αλλεπάλληλων προσπαθειών την Ένωσης για διαβούλευση και συζήτηση με τον Υπουργό Οικονομικών, η Ένωση απηύθυνε σήμερα επείγουσα επιστολή ζητώντας την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.


Όπως τονίζουν τα μέλη της Ένωσης, επικείμενη νομοθέτηση της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 100% στο ζύθο, θα πλήξει καίρια έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με ισχυρή παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα και θα έχει αλλεπάλληλες δυσμενείς συνέπειες σε θέματα κατανάλωσης, απασχόλησης και επενδύσεων. Εξίσου αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις και για τα προϋπολογισθέντα κρατικά έσοδα από τη μείωση της κατανάλωσης.

Ενδεικτική των επιπτώσεων που θα έχει η αύξηση του ΕΦΚ είναι η τελική τιμή προϊόντων μπύρας που δύναται να επιβαρυνθεί με ποσοστό 20%.

Με πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ζητά άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, όχι «τυφλή» φορολόγηση και ουσιαστική διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς ώστε οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μην έχουν ολέθριες επιπτώσεις σε ένα κλάδο που συμβάλλει ενεργά στο εθνικό προϊόν.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών στηρίζει την ελληνική οικονομία με:

200 εκ. € > Φορολογικές εισφορές σε ετήσια βάση

2.500 > άμεσες θέσεις εργασίας

70.000 > έμμεσες θέσεις εργασίας

5.000 χιλιάδες άμεσους προμηθευτές

100 εκ. € > προγραμματισμένες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια

3200 αγρότες συμβολαιακής καλλιέργειας

Τέλος συνιστά έναν από τους ελάχιστους κλάδους που διατηρούν εργοστάσια παραγωγής στη χώρα και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Δημοσίευση: Μαΐου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Πελοποννησιακή μπύρα θύμα του ΣΥΡΙΖΑ!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator