To σκάνδαλο του ALTER επιτάσσει από την Εξεταστική την διερεύνηση δανείων σε διαφημιστικές και media shops

0


Mόνο έτσι η Εξεταστική θα μπορούσε να αποτελέσει μια επανάσταση στον χώρο των ΜΜΕ

Η«Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας» την οποία υπερψηφίζει και η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να αποτελέσει μια επανάσταση στον χώρο των ΜΜΕ εάν συμπεριελάμβανε τιςδιαφημιστικές εταιρείες και τα media shops. Το σκάνδαλο των τριγωνικών τιμολογήσεων του ALTER είναι αποκαλυπτικό για τον ρόλο των κάποιων διαφημιστικών εταιρειών και media shops στην διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση να συμπεριλάβει στην εξεταστική και τον έλεγχο των τυχόν δανείων στις διαφημιστικές εταιρείες και τα media shops που εμπλέκονται άμεσα με τα ΜΜΕ (σε πολλές περιπτώσεις συνδιαμορφώνουν και το τελικό προιόν).

Μόνο έτσι θα είχαμε ολοκληρωμένη την εικόνα για το πως (με ποιές μεθόδους) μοιράζεται το χρήμα της διαφήμισης στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Μόνο έτσι οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιφρουρούσαν την έννοια της Δημοκρατίας δυτικού τύπου και όχι τη σημερινή Κολομβία των Βαλκανίων, της οποίας ο ένας είναι πρωθυπουργός και ο άλλος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το γεγονός για παράδειγμα ότι η ΕΡΤ σχεδόν ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν είχε τα διαφημιστικά έσοδα που της αναλογούσαν έχει την εξήγησή του. Οπως επίσης και το γεγονός ότι έχουν χρεοκοπήσει ή εγκαταλείψει την Ελλάδα εταιρείες που διέθεσαν τεράστια ποσά για διάφημιση και επικοινωνία αλλά στο τέλος της μέρας το μόνο που πέτυχαν ήταν να βρεθούν με βίλες (μεγαλο)διαφημιστές και (μεγαλο)δημοσιογράφοι. Ώσπου οι ιδιοκτήτες των εταιρειών και οι μέτοχοί τους ανακαλύψουν τα αίτια της καταστροφής, οι εμπορικοί διευθυντές τους είχαν προκαλέσει σχεδόν ανήκεστο βλάβη.

Η ΕΡΤ δεν είχε ποτέ την διαφήμιση που της αναλογούσε επειδή δεν την έπαιζαν τα 5-6 εγχώρια media shops πολλά από τα οποία γιγαντώθηκαν (και) χάρη στο κρατικό χρήμα που έσπρωχναν αφειδώς στα ταμεία τους οι οργανισμοί του Δημοσίου.

Οσο αφορά τις 4 τηλεοπτικές άδειες που θέλει να δώσει η κυβέρνηση αυτή η επιλογή είναι λάθος και οδηγεί σε αυτό το προκαταβολικό νταλαβέρι ανάμεσα στα media shops και τους υποψηφίους 4 “τυχερούς” που θεωρούν ότι έχουν εξασφαλίσει τις άδειες.

Το ρεπορτάζ>

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες τωνΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσαν «Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας».
Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων στην αίτηση, οι υπογράφουσες και υπογράφοντες βουλευτές προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα:
Το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων, το ύψος, τους όρους και το σκοπό δανειοδότησης ή αναχρηματοδότησης παλαιοτέρων δανείων.
Την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών σε σχέση με τους κανονισμούς πιστοδοτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Τις εμπράγματες εξασφαλίσεις και άλλες εγγυήσεις για τις εν λόγω δανειοδοτήσεις.
Το σημερινό ύψος των δανείων αυτών, καθώς και τη σημερινή πορεία εξυπηρέτησής τους.
Και τέλος, σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, τυχόν καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, αλλά και ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης αλλά και αναζήτησης πιθανών ποινικών ευθυνών, εις βάρος όσων δανειοδοτήθηκαν και δανειοδότησαν.

«Την ώρα που η οικονομία κατέρρεε και το τραπεζικό σύστημα κλονιζόταν, πολιτικά κόμματα συνέχιζαν να δανειοδοτούνται με ανύπαρκτες ή εικοτολογικές εξασφαλίσεις των μελλοντικών κρατικών τους επιχορηγήσεων, που, ως γνωστόν, εξαρτώνται από τα μελλοντικά εκλογικά ποσοστά τους» αναφέρεται.

«Για λόγους αρχής, η ΝΔ υπερψηφίζει την πρόταση» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος συμπλήρωσε, πάντως, ότι αναμένει από την συγκυβέρνηση να αποδεχθεί και την πρόταση της ΝΔ για την οικονομία και τα capital controls.

Η πρόταση της ΝΔ απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καλέσει από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει, ώστε και η ΝΔ να ψηφίσει υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης.


Όλη η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου

«Με τη σημερινή πρότασή τους για Εξεταστική Επιτροπή οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν ως αληθινό μέλημά τους τη διαφάνεια. Προσπαθούν να εγκλωβίσουν το δημόσιο διάλογο και τα άλλα κόμματα στους μικροκομματικούς, επικοινωνιακούς τακτικισμούς τους. Δεν θα το επιτύχουν.

» Η ΝΔ έχει διαχρονικά ταχθεί εμπράκτως υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο.

» Πρόσφατα, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απτά δείγματα γραφής του σεβασμού του στους φορολογούμενους πολίτες, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Κόμματος και ένα αυστηρό πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της.

» Συνεπώς, για λόγους αρχής, η ΝΔ υπερψηφίζει την πρόταση σύστασης αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής.

Αναμένουμε από τα κυβερνητικά Κόμματα να αποδεχθούν την πρόταση της ΝΔ για την Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στις καταστροφικές εξελίξεις για την οικονομία, πέρυσι το καλοκαίρι.»

Δημοσίευση: Απριλίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "To σκάνδαλο του ALTER επιτάσσει από την Εξεταστική την διερεύνηση δανείων σε διαφημιστικές και media shops"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator