ΟΗΕ: «Πράσινο φως» για ναυτικές επιχειρήσεις της ΕΕ στην Μεσόγειο με στόχο τους διακινητές (video)

0


Το «πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών ναυτικών επιχειρήσεων. Στόχος τους είναι η κατάληψη και καταστροφή σκαφών που χρησιμοποιούνται από διακινητές στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Λιβύης.

Η απόφαση βασίζεται στο Άρθρο 7 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ενισχυθεί και στρατιωτικά.

«Αυτές οι ομάδες δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Εκμεταλλεύονται αυτούς που κάνουν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο. Υπερφορτώνουν κακοσυντηρημένα σκάφη, ακατάλληλα για αυτό το δύσκολο ταξίδι. Εγκαταλείπουν τους επιβάτες στην πρώτη δυσκολία», δήλωσε ο πρέσβης της Βρετανίας στον ΟΗΕ.

Με την απόφαση εγκρίνονται οι επιχειρήσεις έρευνας και κατάσχεσης σκαφών για έναν χρόνο. Τα σκάφη θα μεταφέρονται στην Ιταλία. Η καταστροφή τους θα πρέπει να γίνεται βάσει της διεθνούς νομοθεσίας.

Η απόφαση αναφέρει ότι οι πρόσφυγες «πρέπει να τυγχάνουν ανθρώπινης και αξιοπρεπούς μεταχείρισης».

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 10, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΗΕ: «Πράσινο φως» για ναυτικές επιχειρήσεις της ΕΕ στην Μεσόγειο με στόχο τους διακινητές (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator