Οι αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας

0


«Η βασική μας θέση στα θέματα φορολογίας είναι η φορολογική δικαιοσύνη και η μεταφορά του κέντρου βάρους από χαμηλά εισοδήματα και περιουσίες σε πιο υψηλά εισοδήματα και περιουσίες» είπε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ είπε ότι για το 2015 δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Για το 2016 έχουμε δέσμευση όχι για τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά για φόρο στα ακίνητα με στόχο την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ, είπε ο υπουργός, επίσης «έχουμε στόχο μέσα στο 2016 να έρθει ισορροπία ανάμεσα στις εμπορικές και αντικειμενικές αξίες των ακινήτων» πρόσθεσε.

Για τον καινούριο φόρο του 2016, τόνισε ότι θα είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου. «Μας έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις» είπε ο υπουργός και χαρακτήρισε σωστή άποψη για την ένταξη νέων περιοχών στα σχέδια πόλης.

«Η λογική του καινούριου φόρου θα είναι να μεταφέρει το βάρος από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα σε υψηλά και πολύ υψηλά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός που έχει 10 ακίνητα έχει συντελεστή φόρου σε κάθε ακίνητο ίδιο με αυτόν που έχει ένα σπίτι αξίας 50.000 ευρώ για να καλύπτει τη βασική του ανάγκη. Θα δούμε στην ένταξη στο φόρο και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι φόροι των ακινήτων στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό το ακίνητο δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο στο ελληνικό δημόσιο» είπε ο υπουργός.

«Ο νέος ΕΝΦΙΑ πρέπει να έχει αφορολόγητο, τα πολύ χαμηλά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να έχουν αφορολόγητο», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι θα ληφθούν υπόψη και τα κοινωνικά κριτήρια. «Το να αθροίζουμε φόρους, δεν έχει νόημα εάν δεν δούμε το νόημα της εισπραξιμότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλη κυκλοφορίας

«Αυτό που εξετάζουμε για τα τέλη κυκλοφορίας», είπε ο υπουργός, «θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου» και τόνισε ότι «μελετούμε πιο δίκαιη και αναλογική των φόρων».

«Πρέπει να ισορροπήσουμε τις αδικίες και είναι πολύ πιθανόν να έχουμε αλλαγές μέσα στο 2015» είπε και πρόσθεσε ότι ήταν λάθος η ιδέα να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με την προσδοκία ότι έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 10, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator