Mε επιτυχία στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Καναρέλη

0




























Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού Νίκου Καναρέλη, αριστούχου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και απόφοιτου του μεταπτυχιακού προγράμματος ζωγραφικής της εν λόγω Σχολής. Την έκθεση επισκέφθηκαν πολλοί Κορίνθιοι και Αθηναίοι εικαστικοί και φιλότεχνοι. Τον καλλιτέχνη τίμησε με την παρουσία της και η διεθνούς φήμης εικαστικός Δανάη Στράτου, καθηγήτρια της ΑΣΚΤ Αθήνας. 

«Όλη η ιστορία της ζωγραφικής είναι ένα ταξίδι. Μια διαδρομή, όπου υπάρχουν διάφοροι σταθμοί, ανεβοκατεβαίνω σε αυτούς με τη διάθεση να γνωρίσω και να κατανοήσω. Σε κάποιους μένω περισσότερο όπως τα τελευταία δυο χρόνια που η θεματική μου δουλειά γυρίζει γύρω γύρω από την έννοια της νεκρής φύσης και των αντικειμένων, που με περιβάλουν. Είναι αντικείμενα ατομικής ιδιοκτησίας, που εντέλει δνε κατέχω, αλλά αισθάνομαι οικειότητα μαζί τους. Μου δίνουν λαβές για να ζωγραφίσω και να αφηγηθώ όπως για παράδειγμα το έργο ΄Φρένο΄, που είναι ένα σημείο ασφάλειας, όπου και μπορείς να βασιστείς σε αυτό. Ή να γίνεις εσύ το pedal brake για κάποιον», μας λέει ο καλλιτέχνης.

Η τελευταία του δουλειά, με τίτλο «Quiet Life - Ήσυχη Ζωή» είναι μια ενότητα σχεδίων, που αποτυπώνουν κάποια - ασήμαντα σε πρώτη ματιά- αντικείμενα από τον προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη: το σπίτι του ζωγράφου. Δουλεμένες με μολύβι, με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, αυτές οι νεκρές φύσεις μοιάζουν πραγματικές, σχεδόν απτές, εκπέμποντας την ίδια στιγμή κάτι πιο προσωπικό, ενίοτε και μυστηριώδες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 10-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 

Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 – 14.00

Παρασκευή 18.00-20.00

Σάββατο : 9.00- 13.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ


Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος 
Μέλος της 
Ένωσης Ανταποκριτών
Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 12, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Mε επιτυχία στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Καναρέλη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator