Ο εντός μας ρατσιστής

0


Πολλά έχουν γραφτεί για το φαινόμενο της ανόδου , και της εγκαθίδρυσης, της  Χρυσής Αυγής στο πολιτικό αλλά κυρίως στο κοινωνικό στερέωμα. Μια κοινωνία παραδόμενη σε μια βαθιά οικονομική και πολιτισμική κρίση ,μπερδεμένη, αναζήτησε , σε ένα μεγάλο βαθμό, τον υπαίτιο των δεινών της στον Άλλον . Είτε αυτός είχε το πρόσωπο ενός ξένου είτε ήταν  πολιτικό-μιντιακό κατασκευάσμα μιας νεφελώδους περιγραφής αυτού που ονομάζομαι ‘’σύστημα’’, πολιτικό ή οικονομικό.

Και εδώ αρχίζει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής. Ένα μόρφωμα που δεν αποτελεί  ‘’γνήσιο τέκνο της οργής’’ . Αλλά μια περιθωριακή ομάδα φασιστών που μετατράπηκε σε πολιτικό μόρφωμα λόγω των τραγικών ανακολουθιών των πολιτικών κομμάτων και μιας έμφυτης τάσης της κοινωνίας μας να μην αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη των λαθών της και των παραλείψεων της.

Και ενώ έχουν συζητηθεί εκτενώς οι πολιτικές ευθύνες για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν συζητηθεί ποτέ σοβαρά , οι βαθιές και ανομολόγητες ευθύνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην εξοικείωση του κοινού με το ‘’τέρας’’.   Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  που πολύ πριν την επέλαση της Χρυσής Αυγής στην ζωή μας , είχαν δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ευκολότερη ανάπτυξη αυτού του φαινομένου. Μέσα Μαζικής  Ενημέρωσης  εθισμένα στην εκπομπή ενός βαθιά διχαστικού και λαϊκιστικού πολιτικού λόγου.  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε πλήρη διαζύγιο με τις αρχές της δημοκρατίας , του πλουραλισμού ,του σεβασμού  της αντίθετης άποψης και κυρίως αυτοκριτικής.

Τώρα όλοι δηλώνουν σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι.  Μόνο που ο καθένας μας κρύβει έναν μικρό και έναν μεγάλο ρατσιστή μέσα του. Ας τον αντιμετωπίσει. Και μετά θα έχουμε όσο χρόνο θέλουμε, για να σοκαριζόμαστε και να απογοητευόμαστε.

http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.koinwnia&id=9040#sthash.wNLKdLIS.dpuf
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο εντός μας ρατσιστής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator