Ασφαλιστικό: Τέλος στην 35ετία βάζουν οι δανειστές - Ποιοι επηρεάζονται

0


Νέα βόμβα στο ασφαλιστικό τινάζει στον αέρα χιλιάδες ασφαλισμένους που αποχωρούν με 35 έτη ασφάλισης, καθώς τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές και πρέπει να νομοθετήσει η κυβέρνηση έως τα μέσα Οκτωβρίου θέλουν σταδιακή αύξηση του χρόνου καταβολής εισφορών ως τα 40 έτη.

Το μέτρο αυτό πλήττει τουλάχιστον 100.000 ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΕΤΑΑ, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες και γυναίκες με 10.000 ημέρες ασφάλισης, ενώ αναγκάζει ακόμα και όσους ασφαλίστηκαν πριν από το 1983 να εργαστούν επιπλέον έτη για να εξασφαλίσουν τη σύνταξή τους.

Έτσι, όπως αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ ο «Ελεύθερος Τύπος», με το νέο προαπαιτούμενο, ένας ασφαλισμένος που γίνεται 58 ετών το 2015, μετά την ισχύ του νόμου για τα όρια ηλικίας, και έχει ήδη 35 έτη, δεν θα επηρεαστεί μόνο από την αύξηση του ορίου ηλικίας (θα βγει στα 58,5), αλλά θα έχει και αύξηση των ετών ασφάλισης, δηλαδή αντί για 35 θα πρέπει να έχει 35,5 έτη ή 36 έτη για να πάρει σύνταξη. Η αύξηση θα είναι σταδιακή ως το 2022, οπότε η συνταξιοδότηση πριν από τα 67 με πλήρη σύνταξη προϋποθέτει ηλικία 62 ετών και 40 χρόνια εισφορών. Η τρόικα λέει, λοιπόν, να αυξάνεται όχι μόνο το όριο ηλικίας, αλλά και τα έτη ασφάλισης από τα 35 ως τα 40 έτη ως το 2022.

Επιπλέον, οι δανειστές ζητούν να κοπούν οι έκτακτες επιχορηγήσεις που παίρνουν τα Ταμεία για να πληρώνουν συντάξεις από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 07, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ασφαλιστικό: Τέλος στην 35ετία βάζουν οι δανειστές - Ποιοι επηρεάζονται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator