Θα μπουκάρω όπου και όποτε γουστάρω – Ντου σε σπίτια και επιχειρήσεις για φορολογικούς ελέγχους ανακοίνωσε ο Αλεξιάδης

0


Αιφνιδιαστικούς φορολογικούς ελέγχους ακόμα και τα... μαύρα μεσάνυχτα προανήγγελλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για θέματα φορολογίας, Τρύφων Αλεξιάδης, υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί θα λειτουργούν στα πρότυπα των γερμανικών.

«Πρότυπό μας ο τρόπος ελέγχων στη Γερμανία. Θυμάστε που ξημερώματα μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση, για να κάνουν ελέγχους; Τέτοιες σκηνές θα έχουμε στην Ελλάδα» είπε, για να επισημάνει ότι στόχος του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Ειδική αναφορά έκανε και στο περιστατικό που συνέβη χθες στη Φλώρινα με τον προπηλακισμό εφοριακών, λέγοντας ότι «δεν θα ανεχθούμε αυτές τις λογικές», ενώ υποστήριξε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν 40.000 ελέγχους κατά την τουριστική περίοδο, όταν το 2013 ήταν περίπου 7.000.

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι από τους 2.062 μεγαλοκαταθέτες, μόλις οι 186 έχουν ελεγχθεί, ενώ ο έλεγχος άλλων 481 βρίσκεται σε εξέλιξη. Προειδοποίησε ότι τα πιθανά φορολογικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος του χρόνου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αναστείλει την παραγραφή.

Παράλληλα, είπε ότι θα αξιοποιηθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, εξηγώντας όμως πώς θα πρέπει να δοθούν «φορολογικά κίνητρα».

Ακόμη, εξήγγειλε στοχευμένους ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, ΜΜΕ κ.ά εντός των επόμενων πέντε μηνών.

Τέλος, είπε ότι θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους διατηρούν αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό να τους αποκαλύψουν με νομοσχέδιο που θα τους νομιμοποιεί.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θα μπουκάρω όπου και όποτε γουστάρω – Ντου σε σπίτια και επιχειρήσεις για φορολογικούς ελέγχους ανακοίνωσε ο Αλεξιάδης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator