Ηλεκτρονικές κατασχέσεις σπιτιών

0


Το σχέδιο Π.Δ. του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προβλέπει τη διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης και δηλώσεων πλειστηριασμών.

Συντάκτης: Μαρία Δήμα

Με διαδικασίες-εξπρές καθορίστηκε με προεδρικό διάταγμα η ηλεκτρονική δημοσίευση των πλειστηριασμών.

Το σχετικό προεδρικό διάταγμα κρίθηκε νόμιμο από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και προσδιορίζει τη διαδικασία που θα ακολουθείται από τους συμβολαιογράφους και τους δικαστικούς επιμελητές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το σχέδιο Π.Δ. του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που προβλέπει τη διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης και δηλώσεων πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων - Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ).

Στο πλαίσιο του πρόσφατου νόμου 4335/2015 έγιναν αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και ειδικά στο κεφάλαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ετσι καθιερώθηκε η δημοσίευση στην ιστοσελίδα πλειστηριασμών του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ δικαστικών αποφάσεων, εκθέσεων, πράξεων και δηλώσεων της διαδικασίας πλειστηριασμού κινητών, ακινήτων, πλοίων και αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, με το διάταγμα ρυθμίζεται ο τρόπος πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα και η καταχώριση των στοιχείων του πλειστηριασμού από τους χρήστες δικαστικούς επιμελητές και συμβολαιογράφους.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 15, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ηλεκτρονικές κατασχέσεις σπιτιών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator