«Πυρ» κατά των διακινητών προσφύγων στη Μεσόγειο

0


«Πράσινο φως» για τη χρήση στρατιωτικής βίας κατά των διακινητών προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο αποφάσισε να δώσει η Ε.Ε. στις ναυτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της επιχείρησης EU NavFor Med. Σε αυτήν συμμετέχουν σήμερα τέσσερα σκάφη, εκτιμάται όμως ότι πρέπει άμεσα να πλαισιωθούν από τουλάχιστον επτά ακόμη, και από ελικόπτερα και άλλα μέσα.
Το μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από τις αρχές Οκτωβρίου και, όπως αποφασίστηκε, τα πολεμικά πλοία των χωρών-μελών θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν νηοψίες, να προχωρούν σε κατασχέσεις και συλλήψεις, να ζητούν την αλλαγή πλεύσης ή ακόμη και να καταστρέφουν πλοία που θεωρούνται ύποπτα ότι ανήκουν σε διακινητές.
Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών να μην παραβιάζονται τα χωρικά ύδατα της Λιβύης ή οποιασδήποτε άλλης χώρας (π.χ. της Τουρκίας). Παράλληλα, απαιτείται από τα επιτελεία να καθορίσουν σαφείς κανόνες εμπλοκής, μιας και πρόκειται για αμιγώς στρατιωτικές επιχειρήσεις -οι οποίες, πάντως, αφορούν κυρίως την περιοχή ανάμεσα στην Ιταλία και τη Λιβύη και πολύ λιγότερο το Αιγαίο, άρα και την Ελλάδα.
Παράλληλα, η χθεσινή υπουργική σύνοδος αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες απέλασης για όσους εκτιμάται πως δεν δικαιούνται ασύλου στην Ε.Ε.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 15, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Πυρ» κατά των διακινητών προσφύγων στη Μεσόγειο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator