Μια απ' τα ίδια 230 «ναι», 63 «όχι» και 5 «παρών»... «ναι» έκπληξη του Γιάνη Βαρουφάκη

0


Μαύρα χαράματα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, με την ψήφιση του νέου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων που υπαγορεύει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.
Τα τεταμένα νεύρα και οι υψηλοί τόνοι, ενδεικτικά της κρισιμότητας των στιγμών και του περασμένου της ώρας, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. «Μετά από μία τόσο υποδειγματική συνεδρίαση, κηρύσσω περαιωμένη τη διαδικασία», ανέφερε άκρως σκωπτικά ο προεδρεύων Αλέξης Μητρόπουλος, δείχνοντας το στίγμα όσων προηγήθηκαν.

Τελικώς, όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέτρα ψηφίστηκαν με 230 «ναι», 63 «όχι» και 5 «παρών», χάρη στις ψήφους της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, με το κυβερνών κόμμα να παραμένει -προσώρας- ικανοποιημένο, δεδομένου ότι η δύναμή του διατηρήθηκε πάνω από το μαξιλάρι-ασφαλείας των 120 βουλευτών, διατηρώντας τη δεδηλωμένη.

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με τις συνήθεις απώλειες -με εξαίρεση το «ναι» έκπληξη του Γιάνη Βαρουφάκη- πέρασε τον σκόπελο της δεύτερης ψηφοφορίας προαπαιτουμένων η κυβέρνηση, καθώς το στρατόπεδο δεν ανταρτών δεν απέκτησε νέα μέλη, με συνέπεια το Μέγαρο Μαξίμου να μείνει μακριά από νέες περιπέτειες.

Συγκεκριμένα, 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» και 5 δήλωσαν «παρών».

Όχι: Κυρίτση Αγλαΐα, Κωνσταντοπούλου Ζωή, Βαλαβάνη Νάντια, Ήσυχος Kώστας, Στρατούλης Δημήτρης, Κοδέλας Δημήτριος, Ζαχαρίας Κωνσταντίνος, Χατζηλάμπρου Βασίλειος, Σωτηρίου Ελένη, Σταθάς Ιωάννης, Σκούμας Αθανάσιος, Κώτσιος Θωμάς, Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Γαΐτάνη Ιωάννα, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Ιωαννίδης Ηλίας, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Σαμοϊλης Στέφανος, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου Ευγενία, Ζερδελής Ιωάννης, Πετράκος Αθανάσιος, Λεουτσάκος Ευστάθιος, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Ζάννας Ζήσης, Κυριακάκης Βασίλειος.

Παρών: Διώτη Ηρώ, Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος, Κασιμάτη Νίνα, Τζήκα Δανάη, Λέβα Βασιλική
Δημοσίευση: Ιουλίου 23, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια απ' τα ίδια 230 «ναι», 63 «όχι» και 5 «παρών»... «ναι» έκπληξη του Γιάνη Βαρουφάκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator