Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ – ΡΩΜΑΝΟΣ»

0


O Περιφερειακός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Παναγιώτης Αλευράς, ανέδειξε με επίκαιρη επερώτησή του, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 19ης Νοεμβρίου 2014, τα προβλήματα στο πολύπαθο έργο της αποπεράτωσης του δρόμου «Γαργαλιάνοι – Ρωμανός», με ειδική αναφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων των απαλλοτριώσεων του έργου. 

Ο κ. Αλευράς τόνισε την τεράστια σημασία του έργου, ειδικά για το Νομό Μεσσηνίας και επισήμανε το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Από τη μία πλευρά, καλλιεργείται το αίσθημα της αδικίας στους δικαιούχους που δεν συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα, αφετέρου υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να εμποδιστούν οι εργασίες, εάν και όποτε αυτές ξεκινήσουν.

Ανέφερε πως η πρακτική που ακολουθείται για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στην ουσία παρεμποδίζει την άμεση εξέλιξη του έργου. Έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, την πρότασή του για αλλαγή της πρακτικής των επιλεκτικών και σποραδικών αποζημιώσεων και προέκρινε τη λύση των αποζημιώσεων 
(όπως αυτές έχουν επιδικαστεί σύμφωνα με το νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων) γεωγραφικά συνεχόμενων – όμορων ακινήτων.

Υπογράμμισε, πως η λύση αυτή επιτρέπει στον εργολάβο να ξεκινήσει την μηχανή παραγωγής και να εκτελεί εργασίες στα ήδη απαλλοτριωμένα τμήματα, μέχρι την αποζημίωση και των επομένων.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Αλευράς, τόνισε πως η λύση αυτή θα επιτρέψει την γρήγορη και αποτελεσματική ροή των εργασιών στο έργο, με σταθερό στόχο την πλήρη ολοκλήρωσή του.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 22, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ – ΡΩΜΑΝΟΣ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator