Δημήτρης Ραψωματιώτης: "Τα μέλη πρέπει να νιώθουν το Επιμελητήριο «σπίτι τους» όχι εισπρακτικό μηχανισμό"

0


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνδιοργάνωσαν μια πολύ ζωτικής σημασίας για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων Ημερίδα, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, στην Αθήνα.
Η αγωνία ήταν έντονη σε όλους τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων από όλη την χώρα, καθώς πλησιάζει η 1/1/2015, όπου προβλέπεται η κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής, άρα και η πληρωμή συνδρομών προς τα Επιμελητήρια.
Η βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων απειλείται, καθώς ήδη 5 Επιμελητήρια της χώρας έχουν κηρύξει στάση πληρωμών και με βάση τις προβλέψεις, εάν εφαρμοστεί η μη υποχρεωτική εγγραφή των εταιρειών στα Επιμελητήρια μέχρι τον Μάϊο του 2015, τα μισά περίπου Επιμελητήρια θα κηρύξουν στάση πληρωμών.
Το αίτημα όλων ήταν να συνεχιστεί η υποχρεωτική εγγραφή των εταιρειών στα Επιμελητήρια, ή τουλάχιστον η αναβολή της εφαρμογής της κατάργησης για κάποιο διάστημα, έως ότου τα Επιμελητήρια βρουν άλλους τρόπους και δυνατότητες για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους.
Δυστυχώς από την Κορινθία, παρευρέθηκε μόνο ο κος Ραψωματιώτης Δημήτρης, ο οποίος παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο, η αγωνία του για το μέλλον του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που για 14 χρόνια υπηρέτησε ως μέλος του Δ.Σ. και για 4 χρόνια ως μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας, δέχτηκε με ικανοποίηση την πρόσκληση του φίλου Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας.
Σημασία, για τον κ. Ραψωματιώτη, έχει η ανταποδοτικότητα των τελών του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του. Τα μέλη πρέπει να νιώθουν το Επιμελητήριο «σπίτι τους», να βρίσκουν στήριξη και βοήθεια για τις δραστηριότητές τους και όχι να είναι μόνο άλλος ένας εισπρακτικός μηχανισμός.
Οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων πλέον, έχουν πολύ δύσκολο έργο να πραγματοποιήσουν, να ανατρέψουν τα πάντα, να δώσουν πνοή και δύναμη στα στελέχη των Επιμελητηρίων, να τα εκπαιδεύσουν και να τα κατευθύνουν σε μια λογική εξυπηρέτησης των μελών τους, με βάση τη σύγχρονη εποχή και τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του σήμερα.
Το Επιμελητήριο πρέπει να γίνει η κοιτίδα της Επιχειρηματικότητας, να λειτουργεί Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, με τη λογική των ΚΕΠ και με αρμοδιότητες πλήρους εξυπηρέτησης των μελών του, να δημιουργηθεί θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων, δίνοντας στήριξη σε νέους επιχειρηματίες ή βοηθώντας για ένα νέο ξεκίνημα ή μια δεύτερη ευκαιρία, σε απάντηση της κρίσης, που αυτή τη στιγμή έχει τελματώσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων.
Μια διοίκηση με όραμα, με συνοχή και δύναμη, πέρα από προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες,
πέρα από κομματικές λογικές και εξαρτήσεις, να καταφέρει να ενώσει και να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να έρθουν στο Επιμελητήριο, όχι από ανάγκη και υποχρέωση από τη Νομοθεσία, αλλά ως πεποίθηση, ότι το Επιμελητήριο μπορεί να δώσει την ελπίδα, με άξονες τη συνεννόηση και τη συνεργασία, για να ξεπεραστεί η κρίση, αλλά και να γίνει ευκαιρία και προϋπόθεση μιας νέας δυναμικής ανάπτυξης, δήλωσε ολοκληρώνοντας ο κος Ραψωματιώτης.
Δημοσίευση: Αυγούστου 29, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημήτρης Ραψωματιώτης: "Τα μέλη πρέπει να νιώθουν το Επιμελητήριο «σπίτι τους» όχι εισπρακτικό μηχανισμό""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator