ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;

0


Πριν είκοσι χρόνια ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ πραγματοποίησε το πρώτο επιστημονικό συνέδριο στο Δήμο του Κιάτου με ενημέρωση της μεγάλης διάβρωσης των ακτών που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο ειδικός επιστήμων πρότεινε να λύσει ο ίδιος το πρόβλημα με ειδικά έργα σε όλο το μήκος των δύο νομών από Κόρινθο μέχρι την Πάτρα.

Η πρόταση των Οικολόγων Κορινθίας ήταν ξεκάθαρη: σαν λύση του προβλήματος προτείναμε να απομακρυνθούν όλα τα τσιμέντα που έχουν καλύψεις τις κοίτες των ποταμών γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί ίζημα στην παραλία της Αιγιαλείας και της Κορινθίας.

Οι τότε Δήμαρχοι, Νομάρχες και επιστήμονες του Πολυτεχνείου αποφάσισαν να παρέμβουν για τη λύση των προβλημάτων που προκαλούνται από τις διαβρώσεις των παραλιών, αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε επανειλημμένως ενημερώσει για τις καταστροφές που προκαλούνται στις παραλίες, στους δρόμους, και στα σπίτια, οι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και οι εκάστοτε Νομάρχες Κορινθίας αδιαφορούσαν εγκληματικά. Από τις ακτές της Αιγιαλείας μέχρι και την Κόρινθο οι καταστροφές πολλαπλασιάζονται και δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα καμιά λύση προστασία και σωτηρίας των ακτών. Για να καταλάβετε τι εννοώ αρκεί μία επίσκεψη σε όλη την ακτή. Η περιοχή της Αιγιαλείας έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές και η περιβαλλοντική επιτροπή, οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το ζήτημα. Μόνο οι Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου υπερασπίστηκαν το ίζημα το οποίο τοποθετούσαν σωστά κάθε άνοιξη και όλο το καλοκαίρι. Αυτά πρέπει να τα γνωρίζει η κοινωνία.

Όσο υπάρχω είναι υποχρέωσή μου να ενημερώνω όλους εκείνους οι οποίοι αγωνίζονται για τις αρχές της ηθικής και τις ομορφιές του περιβάλλοντος.

Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 23, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator