Δημοσκοπήσεις, τα εργαλεία των καθεστώτων

0


Οι δημοσκοπήσεις είναι τα χρηστικά εργαλεία καθεστώτων. Δημιουργούνται και χρησιμοποιούνται για την κάλυψη πλείστων αναγκών νομότυπων εξουσιών. 

Οι τέσσερις σπουδαιότερες "καλύψεις" που προσφέρουν είναι:

α) η δημιουργία εικονικής ισχύος του καθεστώτος και αιτιολόγησης συνέχισης της ύπαρξής του
β) η δημιουργία εικονικών ρευμάτων ψηφοφόρων, που συμπαρασύρουν εκείνους που θέλουν να συμπαρατάσσονται με το νικητή τη βραδιά των εκλογών
γ) η αιτιολόγηση και ουσιαστική προετοιμασία για παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και
δ) η ουσιαστική αποδυνάμωση ισχυρών πολιτικών τάσεων που δύνανται να αποτελέσουν πρόβλημαστο καθεστώς και στο σύστημα νομής της εξουσίας κατά το δοκούν των συστημικών μερών που το αποτελούν.

Εάν οι δημοσκοπήσεις γινόντουσαν με ειλικρίνεια και με πραγματικό σκοπό να αποδώσουν την ισχύουσα εικόνα των πολιτών - ψηφοφόρων, τότε κάποιες από τις κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, δεν θα μπορούσαν να διατηρηθούν στην εξουσία για περισσότερους από 6 μήνες ή ένα χρόνο. 

Φυσικά υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που απεικονίζουν την πραγματικότητα, αλλά αυτές βρίσκονται κρυμμένες σε συρτάρια των κομμάτων που τις παραγγέλουν (πληρωμένες με χρήματα των πολιτών) καθώς και στα σκοτεινά γραφεία των ομάδων δημιουργίας και στήριξης των προπαγανδιστικών μηχανισμών.

Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις βρίσκονται στις συναντήσεις - συζητήσεις των πολιτών, όπου δεν γίνονται απλές ζυμώσεις, αλλά πραγματικές αποκαλύψεις για τις ισχύουσες τάσεις των πολιτών - ψηφοφόρων.

Ως εκ τούτων, κάθε δημοσιοποιημένη δημοσκόπηση καλύπτει πάγιες, τρέχουσες ή μελλοντικές ανάγκες του συστήματος, λειτουργεί αποδομητικά για τις ανάγκες της κοινωνίας και δημιουργεί μία άκρως επικίνδυνη εικονική πραγματικότητα για την πραγματική δημοκρατία. 

Ουσιαστικά, οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία ανατροπής και καθοδήγησης εκείνων που έχουν τα χρήματα και την ανάγκη να προβοκάρουν την βούληση των πολιτών.

Δημοσίευση: Αυγούστου 11, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημοσκοπήσεις, τα εργαλεία των καθεστώτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator